SON DAKİKA



Haber > Trabzon > CİHAZI YOK ÇİLESİ ÇOK!

CİHAZI YOK ÇİLESİ ÇOK!

16 Mart 2018 Cuma - 08:50








KTÜ Tıp’ta ihaleye çıkılmasına rağmen PET-BT cihazı için kimse teklif vermeyince, hastalar Numune’ye aktarıldı, bu da kanser hastalarının sorun yaşamasına yol açtı.

PET-BT YOK

 ■ Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi uzun süredir ihale krizi nedeniyle PET-BT yani kanserli kitle tespit cihazının yokluğunu yaşıyor. Fakültede bu hizmeti alan kanser hastaları ise cihazın yokluğu nedeniyle Numune Hastanesi’ne gönderiliyor.

 YOĞUNLUK VAR

■ Numune Hastanesi’nin hastalarına bir de fakültenin hastaları eklenince kanser gibi ciddi hastalıkla mücadele verenler, yoğunluk nedeniyle sıkıntı yaşamaya başladı. Fakülte Başhekimi Prof. Dr. Halil Kavgacı, Numune Hastanesi’ndeki cihazın kapasitesinin arttırıldığını kaydetti.


TEKLiF GELMEDi

Prof. Dr. Halil Kavgacı, “Cihazın ihalesine çıktık fakat hiçbir firma teklif vermedi. Bu durum irademizin dışında ve kesinlikle bu cihazın olmaması gibi eğilimimiz olamaz. Cihazı satın almak için Sağlık Bakanlığımızla girişimde bulunduk. Bu da uzun bir süreç” dedi.

Meryem Akgün

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap