A+ A-
Yorum
10

Çözümsüzlük içinde çözüm arıyorlar

Yayın Tarihi: 26.07.2024 - 18:38 | Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 - 18:35
CHP Yomra İlçe Başkanı Erol Pekşen İlçedeki eğitim konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Pekşen "Çözümsüzlük içinde çözüm arıyorlar." Dedi. Pekşen yaptığı açıklamada şunları söyledi; Sorumluların artık elini taşın altına koyma zamanı geldi geçiyor. İlçemizde siyasi iktidar ve bürokrası görev ve sorumluluklarının bilincinde hiç olmadılar. Bir yerlere şirin görünmek için sorunları hep halının altına süpürdüler. Görmemezlikten geldiler. Sonun da çözümsüzlük içinde çabalıyorlar. Biz 13 Temmuz 2020 yılında Yomranın kanayan yarasına dikkatleri çekmek istedik. Yetkililer uyumaya devam etti. Bu açıklamamızdan bugüne kadar bırak yeni bir okulu, bir derslik dahi yaptıramadık. Ama ilçemiz de üç okul eğitime kapatıldı. Maden ortaokulu, Kaşüstü ilkokulu, Yomra Anadolu Lisesi. Kaşüstü ilkokulun da 2022_2023 eğitim döneminden itibaren ikili eğitime geçildi. Kaşüstünde her yıl birinci sınıfa ortalama 350 öğrenci kayıt yaptırıyor. Yomra merkez ilkokulun da sınıf mevcutları 35_40 sınırında. Yetmezmiş gibi Yomra Anadolu Lisesi de yapılan incelemeler sonucunda kapatıldı. Kapatılması için hazırlanan rapor doğrudur. Çünkü beş yıldır bodrum katında 30 Cm kadar su birikiyordu. Binanın temeli erozyona maruz kalmıştı. Sorun beş yılı aşkın süredir sorunun sümen altı edilmesidir.

Çözüm üretilmesi için mücadele edilmeyişinde. Şimdi şaşırıp kalan idari heyet, sus pus olmuş siyasiler. Çözümsüzlük içinde çözüm arıyorlar. Çare mi öğrenci ve velilere rağmen ikili eğitime geçmek. Fen lisesi ek binasında Kaşüstü Cumhuriyet Ortaokulu ile Yomra Anadolu Lisesi ikili eğitim görecekler. Veliler alınan bu karara doğal olarak çok tepkili. 12. Sınıf öğrencileri ÖYS sınavına hazırlanacak. Takviye eğitim alma imkanlarının ellerinden alınmasına tepkililer. Alınacak eğitimin kalitesinin düşeceğinden korkuyorlar. Okulun akşam 20:00 tatil olacağı için hafta içi kurslarından mahrum olacaklarını söylüyorlar. Valimiz sn Aziz Yıldırım ve İl MEM nün sorunu çözmelerini temenni ediyorlar. Özellikle Kaşüstü ve Sancak Mahallesinde derslik ve okul sorunu yönetilemez hal aldı. Yirmi altı bin nüfusa sahip iki mahallede sorunun çözümü için herkesi seferberliğe davet ediyorum. 2017 yılından beri yapılamayan Kaşüstü Cumhuriyet Ortaokulu binasının ivedilikle yapılması gerekiyor. Veliler de servis parası ödemekten kurulsun.

Yapımı devam eden Kaşüstünde ki okul binasının 2025_2026 eğitim öğretim yılına hazır hale getirilmesi için sayın Valimizin ilgilenmesini temenni ediyoruz. Kaşüstünde ki okulla birlikte ihale edilen Akçaabat Merkez İlk Okulu önümüzdeki eğitime hazır hale getiriliyor. Şuan çevre düzenlemesi yapılıyor. Yomranın ne kadar sahipsiz olduğunun örneği olsa gerek. Son söz olarak öğrencilerimiz ve ailelerinin de memnun olacağı bir çözüm için tüm yetkilileri göreve davet ediyorum.

HABER MERKEZİ
Muhabir/Editör:Erol Taşkın
Etiketler
CHP