SON DAKİKA



Haber > Trabzon > DESTAN YAZMAYA DEVAM EDIYORUZ

DESTAN YAZMAYA DEVAM EDIYORUZ

19 Mart 2018 Pazartesi - 08:30




İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’dan dış güçlere gözdağı verdi.





18 Mart Çanakkale Zaferi etkinlikleri kapsamında Trabzon’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afrin’de verilen mücadeleden söz ederken kararlı mesajlar verdi.

■ MERYEM AKGÜN

18 Mart Çanakkale Zaferi etkinlikleri kapsamında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzon’a geldi. Etkinlikler Trabzon Valiliği önünde anıta çelenk sunma ile başladı. Ardından Sülüklü Mezarlığında Şehitlik ziyaret edildi. Sonrasında şehit aileleri ile bir otelde bir araya gelindi. Bakan Soylu tüm bu etkinliklerin ardından AK Parti İl Başkanlığında basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Şehit aileleri ile bir araya geldiği yemekte bir konuşma yapan Soylu, “Tarihimizin en çok gurur duyduğumuz günlerinden bir tanesindeyiz. Çanakkale bir varoluş mücadelesiydi” dedi.

ÇANAKKALE RUHU

Soylu, “Dünyada maddeci ve doymak bilmeyen bu karanlık zihniyet bize diz çöktürmek için her türlü tezgahı ortaya koymuştur ve devam etmektedir. Bugün şehitlerimizin ve gazilerimizin huzurunda bu memleket dimdik ayaktadır. Bugün kahraman ordumuz kahramanlıklarına bir yenisini daha eklemektedir. Sadece içeride yaptığımız terörle mücadele değil dışarıda da tarihimize yakışır adımlar atıyoruz. O kahramanlık destanını Çanakkale’de bırakmış değiliz, devam ettiriyoruz. Biz maddeci değil mana rehberliğinde yürüyen bir toplumuz. Bugün Suriye’de 140 bin insan, terk ettikleri topraklara dönmüştür. Bunu ancak manayı bilen sizler bilirsiniz. Afrin bölgesinde bi


zim evlatlarımız sadece kahramanlık destanına imza atmıyor, bir insanlık destanın da altına imza atıyorlar. Bu milleti tanımıyorlar. Onları yıldıramayacaklarını bilmiyorlar” diye konuştu.

AFRİN’DE TÜRK BAYRAĞI

Bakan Soylu, “Bu millet büyük ve asaletli bir millettir. Hadi dünyadaki bütün o güçler bir araya gelsin. Bu ülkenin selametine, geleceğine herhangi biz zarar verebilecek kabiliyetleri söz konusu değildir. Bu millet doğusundan, batısına, güneyinden, kuzeyine Çanakkale’de hangi anlayışı ortaya koymuşsa yine ortaya koyar. İslam dünyasının yıldızı olan güzel Türkiye’mizin bize bırakılanı daha iyi bir yere taşıma borcu vardır” ifadelerine yer verdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap