SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Gugulumdakiler Tiyatrosu kadınlar için sahnedeler

Gugulumdakiler Tiyatrosu kadınlar için sahnedeler

10 Eylül 2023 Pazar - 15:21




Gugulumdakiler Tiyatrosu Perdelerini “Shakespeare Suçu Ne?” ile açıyorlar…





Gugulumdakiler Tiyatrosu 2023 – 2024 tiyatro sezonun da “Shakespeare Suçu Ne?” isimli tiyatro oyunu ile perdelerini açıyor. Tiyatro oyuncusu ve senarist Şükrü Üçüncü’nün kaleme aldığı William Shakespeare uyarlaması komedi oyunun da tiyatro severleri güldürmeyi planlayan Gugulumdakiler Tiyatrosu ekibi; bu sezon ki oyunlarını Türkiye’de kadınlara armağan ediyor.

“Shakespeare Suçu Ne?” senaryosunun hem yazarı hem de oyuncusu Şükrü Üçüncü oyun da Anadolu Kadının dünya da ki yerini aktardıklarını dile getirdi. Üçüncü, “ Son dönemler de ülkemizin yazar/çizer/oyuncusu kadın meselesinde Anadolu Kadınını unutuyor. Özellikle tiyatro perdesinde Anadolu kadınının yeri yok gibi. Bu böyle olmamalı, Anadolu kadının bir dünya yükü sırtında dururken neden sürekli soğuk ve donuk Avrupa’nın yada vahşi batının peşinde gidildiğini anlamıyorum. Artık Cumhuriyetimizin 100. Yılında kendi meselemizi, kendi kavgamızın mücadelesini vermeliyiz. Sanatın kuramları yoklukta ve sefalette ortaya çıkar.

Bu atmosfer maalesef 100 yıldır üçüncü dünya ülkelerinde var. Biz biraz daha şanslı ülkeyiz Mustafa Kemal Atatürk’ümüz vardı. Birçok ülkenin lideri yoktu. Kadına değer veren, meselesinden anlayan bir liderin cumhuriyetinde bizde Gugulumdakiler Tiyatrosu diyoruz ki, eğer bir mesele varsa ezilen toplumlarda biz sesiyiz. Bu oyunu da bu nedenle kaleme aldık..”şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2023-09-10-at-14-30-28.jpeg

Oyunla alakalı konuşan “Shakespeare Suçu Ne?” yönetmeni Karadeniz Teknik Üniversitesi profesörlerinden Hüseyin Sabri Kurtuldu, oyunun güldürü üzerine inşa edilmiş bir düşündürü olduğunu dile getirdi. Kurtuldu, “ Klasik bir tiyatro oyununu ekip olarak değiştirdik. Anlatmak istediğimiz özetle sadece dünyada bir sınıf yok. Doğusuyla – Batısıyla büyük bir insanlık var. Oyunu izlediğiniz de mesajlarıyla ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız.”ifadelerine yer verdi.


“Shakespeare Suçu Ne?” oyunu William Shakespeare Romeo ve Juliet’den alıntılanarak kaleme alındı. Tiyatro metinlerinde sadece İtalyan ve Avrupa kadınlarının sıkıntısı mı var diyen bir erkeğin kızarak Anadolu kadını kılığına girerek Asya kadınlarının sorununu anlatmasını izleyiciye aktarıyor.

Senaristliğini Şükrü Üçüncü ve yönetmeninin Hüseyin Sabri Kurtuldu olan oyunda yine rol alan aktör ve aktristler şöyle; Serpil Dere, Hüseyin Sabri Kurtuldu ve Şükrü Üçüncü. Teknik ekipte ise; Mahmut Mutaf, Erdem Durmuş, Kıvanç Doruk Dere bulunmakta.

whatsapp-image-2023-09-10-at-14-30-27.jpeg

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap