SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Hasan Süha Saral; Ranta Değil Kente Dönüşüm

Hasan Süha Saral; Ranta Değil Kente Dönüşüm

27 Mart 2024 Çarşamba - 10:57




Cumhuriyet Halk Partisi’nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hasan Süha Saral, halkın gösterdiği yoğun ilgi ve destekle birlikte, Trabzon’daki bütün siyasi dengeleri değiştirme potansiyeline sahip biri.





Şu ana kadar yaptığı çalışmalarla büyük bir ivme kazanıp ilerlediği için, iktidar partisine korku salıyor.

CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hasan Süha Saral, potansiyeli ve projeleriyle, vatandaşlarla kurduğu sıcak ve yakın ilişkilerle kalplerde yer ediniyor. Seçim çalışmalarına devam ederken, Trabzon’da güçlü bir etkileşim yaratarak, halktan tam destek alıyor. Bu büyük ilgi ve desteğin yansımalarından dolayı, il ve ilçe belediyelerini kaybetme gerçeğiyle yüzleşen iktidar partisi, şehre üst üste vekillerini ve bakanlarını gönderiyor. Bu tedirginlikleri de, ‘kaybetme korkusu sebebiyle böyle davrandıklarını gösteriyor.’ şeklinde yorumlanıyor. Sahaya yansıyan izlenimlerde Trabzon’da yıllardır belediyecilik yapıyor olmalarına rağmen, vatandaş hizmet alamadığı, ötekileştirildiği, sadece vaat duyduğu, somut bir şeyler göremediği ve seçimden seçime hatırlanmaları sebebiyle, iktidara ve adaylarına büyük bir tepki gösteriyor. İnsanların sürekli dert yandığı konular arasında, ülkede yıllardır var olan ve artan pahalılık, işsizlik, alım gücünün düşmesi, TL’nin değer kaybetmesi, her şeye sürekli zam geliyor olması, geçim sıkıntısı, kent yoksulluğu vb gibi problemler yer alıyor. Bu kadar sorunun üstüne bir de öfkeli davranışlar, konuşmalar, yapılan haksızlıklar ve ayrıştırmalar vatandaşları bıktırıyor.



RANTA DEĞİL, KENTE DÖNÜŞÜM

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hasan Süha Saral, projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Saral, “Trabzon kentinin dar bir alana kurulmuş olması ve alternatif konut alanlarının kısıtlı olması, kentin gelişimi ve tarihi değerlerinin ortaya çıkarılması açısından önemli bir problem. Kent içindeki çarpık yapılaşmanın ortadan kaldırılması, imar problemlerinin çözülmesi ve daha modern bir kent görünümüne kavuşturulması için, öncelikli olarak bütüncül kentsel dönüşüm projelerine gereksinim duyuluyor. Böylece daha modern bir kent için altyapı oluşturulacak, kent içine sıkışmış tarihi yapılar ortaya çıkarılabilecek ve bu bölgedeki sosyo-ekonomik problemlere daha sağlıklı çözümler üretilebilecek. Katılımcı ve bilimsel yöntemlerle, yenilikçi ve inovatif yaklaşımları kullanacağız. Katılım ve tahsis değerlerinin tespitinde Japonya’da başarıyla uygulanan değerleme veya benzeri yöntemleri değerlendireceğiz.” ifadelerini kullandı.



Hasan Süha Saral, Akçaabat Mitinginde Coşkulu Kalabalığa Hitap Etti

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hasan Süha Saral, Akçaabat’ta düzenlenen Belediye Başkan adayı Osman Kalyoncu’nun mitingine katıldı. İl Başkanı Mustafa Bak, İlçe Başkanı Emre Şahin Köroğlu, eski Belediye Başkanı ve Milletvekili Volkan Canalioğlu, il ve ilçe yönetimiyle birlikte gerçekleşen mitingde, yoğun katılımın olduğu ve vatandaşların büyük bir coşkuyla eşlik ettiği gözlemlendi. Hasan Süha Saral, “1 Nisan’dan sonra 2 bayram yaşayacağız inşallah. Hepimiz yurttaşlık görevimizi yerine getireceğiz, gidip oylarımızı kullanacağız. Pazar günü değişime gideceğiz. Hiçbir vatandaşımız aç uyumayacak. Çözüm çok kolay, yeter ki, önce irade olsun. Doğru planlama yapılsın. Gerisi kolay. Ciddi yol aldık. Kaybedecekler, bakanlar gelip gidiyor. Yardım kolileri dağıtılıyor. Eminim ki hiçbir vatandaş yardım kolisine oy vermeyecek. Akçaabat’ta altyapı, kanalizasyon sorunu var, Haçkalı Baba’da trafik sorunu var. Domatesimiz nerede, üretimimizi engellediler. Fakirleşiyoruz. Bütüncül yaklaşacağız. Planlayacağız ve hayata geçireceğiz. Doğru ekonomik sistemle alım gücünü arttıracağız. İşsiz vatandaşımız kalmayacak. Hiç merak etmeyin, geliyoruz. Gülen insanlar kenti olacak burası.” dedi.

Miting sonrası Haber 61’i ziyaret edip, röportaj veren Hasan Süha Saral, iftar sonrası Çay Tv’deki canlı yayına katılarak merak edilen soruları yanıtladı. Ardından programına Kaşüstü mevkisinde esnaf ve vatandaş ziyaretleri yaparak devam etti.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap