SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Hayrat'ta Çaykur krizi! Tonlarca çay yandı

Hayrat'ta Çaykur krizi! Tonlarca çay yandı

14 Haziran 2019 Cuma - 10:29




Çaykur tarafından pilot bölge olarak Hayrat’ta uygulamaya konulan ‘araba üstü alım’ krize yol açtı.





Karadeniz Gazete / Özel // Her gün tonlarca çayın çöp olduğu ifade edilen ilçede hem kurum zarara uğratılıyor hem de vatandaş mağdur ediliyor

Trabzon’un Hayrat ilçesinde ÇAYKUR tarafından uygulamaya konulan ‘araba üstü alım’ modeli krize yol açtı. Araçta bekletilmesi sebebiyle her gün tonlarca çayın yandığı ifade edilen ilçede hem vatandaşlar mağdur ediliyor hem de kurum zarara uğratılıyor. Sistemin işlevsiz olduğunu ifade eden üreticiler ise yanlıştan bir an önce dönülmesini istiyor. Çay müstahsillerinden Turan Hacıbektaşoğlu, “Sergide sıcak havada alınan çayın 1-2 saat içinde boşaltılması gerekiyor. Fakat sistemin getirdiği sorunlar nedeniyle akşam 16:00 sıralarında yüklenen araç sabaha kadar fabrika kapısında bekliyor. Bu şekilde çay yanıyor ve işlenmez hale geliyor. Geçtiğimiz günlerde 18 kamyon çay beklediği için yandı. Hem kurum zarar ediyor hem vatandaş zarar ediyor. Biz kimsenin zarar etmemesini istiyoruz. Bu sistemin yanlış olduğunu hem yetkililere hem de yaptığımız basın açıklamasıyla kamuoyuna söylemiştik zaten. Haklı olduğumuz da ortaya çıktı. Bütün uyarılarımızı yapmamıza rağmen kurum duyarsız. ÇAYKUR inkar politikası izliyorlar. 

BU ZARARA KİM DUR DİYECEK?

Çay üreticilerin İhsan Hacıbektaşoğlu getirilen uygulama ile hem üreticinin hem de kurumun zarara uğradığını kaydederek, “Bu uygulama ciddi sorunlar içeriyor. Her gün sadece bir fabrikada ortalama sekiz kamyon çay yanıp imha oluyor. Bir kamyon beş ton yaş çay yüklüyor. Beş ton çarpı sekiz araba kırk ton yaş çay yapar. Yani her gün yaklaşık kırk ton çay çöp oluyor. Bu uygulamanın yarattığı büyük zarar herkes tarafından açık biçimde görüldüğü halde kimse sesini çıkarmıyor. Sanki bir el yada eller ÇAY-KUR zarar etsin diye sinsice uğraşıyor. Yeni atanan ÇAY-KUR genel müdürü "kaliteyi artıracağım" adı altında kurumu da üreticiyi de baş aşağı uçuruma sürüklüyor. İki milyon insanın geçim kapısı olan çay can çekişiyor” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap