SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Kurban Bayramı'nda ulaşım ücretsiz

Kurban Bayramı'nda ulaşım ücretsiz

09 Ağustos 2019 Cuma - 11:34




Vatandaşların bayramı, huzurlu şekilde ve sıkıntı yaşamadan geçirmesine yönelik hazırlıklarını tamamlayan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma hizmetini de bayram boyunca ücretsiz verecek.





KABİR ZİYARETLERİNE ÖZEL TEDBİRLER

Bayramda kabir ziyaretlerinin rahatlıkla yapılabilmesi için Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı ekiplerine kentteki pek çok mezarlığın bakım, temizlik ve çevre düzenlemesini yaptıran büyükşehir; Bahçecik, Boztepe, Uğurlu, Bostancı ve Sülüklü mezarlıklarına da yine ücretsiz otobüs seferleri gerçekleştirecek. Bayram boyunca 09.00 - 15.00 saatleri arasındaki ücretsiz seferler, Bahçecik, Boztepe ve Uğurlu mezarlıklarına gidecekler için Meydan’daki eski BAĞ-KUR binası önünden, Bostancı ve Sülüklü mezarlıklarına gitmek gidecekler için ise Baro Binası yanından kaldırılacak. Bayramın ilk gününde şehir merkezindeki kabristanlarda Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılacak ve ziyaretçilere çeşitli ikramlarda bulunulacak. Ayrıca engelli vatandaşlarımızın kabir ziyaretlerini rahatlıkla yapabilmelerini için mezarlıklarda engelli araçları hazır bulundurulacak.

ZABITA DENETİMLERİNİ ARTIRACAK

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri de bayram boyunca görevleri başında olacak. Zabıta ekiplerinin sıkı denetimleriyle, belediyelerce hazırlanan kurban kesim yerleri dışında kesim yapılmasına izin verilmeyecek. Yasağa uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacak. Vatandaşların bayram alışverişlerini rahatlıkla yapabilmeleri ve sağlıklı gıda tüketmelerini sağlamak için de denetimler artırılarak, alışverişin yoğun olduğu yerlerde takviye zabıta personeli görevlendirilecek.

BAŞKAN ZORLUOĞLU: "TÜM TEDBİRLERİMİZİ ALDIK" 


Trabzon’da Kurban Bayramı’nın huzurla geçirilmesi için kendi görev alanlarıyla ilgili tüm tedbirleri aldıklarını kaydeden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Belediyemiz bayram için gereken tüm tedbirleri aldı, çalışmalarını planladı. Bayram boyunca ilgili tüm birimlerimizle halkımızın hizmetinde olacağız. Dayanışmayı, kardeşliği, birlik ve beraberliği milletçe yaşadığımız müstesna günlerden birini daha inşallah, gerek Trabzon’da gerek ülkemizde gerekse tüm İslam âleminde huzur içerisinde geçireceğiz. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimin bayramını kutluyor, hep birlikte nice bayramlara ulaşmayı Yüce Mevlâ’dan niyaz ediyorum” diye konuştu.

Trabzon’da vatandaşlar, bayram boyunca belediyenin 153 nolu hattından istek ve şikâyetlerini bildirebilecek. Kurban satış ve kesim alanlarına içme ve kullanma suyu ulaştırma çalışmalarını tamamlayan TİSKİ Genel Müdürlüğü de içme suyu ve kanalizasyon hizmetlerinin aksamaması ve muhtemel arızalara karşı yeterli ekip görevlendirerek, 185 TİSKİ Mavi Hat ile vatandaşlara kesintisiz hizmet verecek.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap