SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Murat Zorluoğlu, Dolmuş dönüşümünde umduğumuz noktaya gelemedik

Murat Zorluoğlu, Dolmuş dönüşümünde umduğumuz noktaya gelemedik

12 Nisan 2021 Pazartesi - 16:08




Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde nisan ayı meclis toplantıları devam ediyor.





TÜRKİYE'YE ÖRNEK GÖRÜNTÜ

Trabzon Büyükşehir belediye Meclisinin Nisan ayı toplantıları devam ediyor. Toplantıların bugünkü oturumunda faaliyet raporu görüşülerek oylamaya sunuldu. Oturum başlamadan önce Büyükşehir Belediye Başkan vekili Atilla Ataman, CHP grup başkan vekili Turgay Şahin’in yanına oturarak poz verdi. Meclis oturumunu başlattıktan sonra faaliyet raporunun görüşülmesi sırasından usule göre meclis başkanlık koltuğunu Ataman’a devreden Zorluoğlu, Turgay Şahin’in yanında Ataman’dan boşalan koltuğa oturdu. Bu durum meclis salonunda renkli görüntülerin yaşanmasına sahne olsa da faaliyet raporu öncesi CHP sıraları markaj altına alındı yorumlarını da beraberinde getirdi. Faaliyet raporu için fikirlerini sunmak adına söz alan Şahin başkanın yanında konuşamayacağım deyip yerinden kalkıp eleştirilerini kürsüde dile getirdi.

CUDİBEY VE ÖĞRETMEN EVİ YIKILACAK!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, mevcut Cudibey İlköğretim Okulu ve Öğretmen Evinin tapusunu almak için Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile görüşmelere başladı.  Zağnos Vadisinde, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yeni Öğretmen Evi ve Cudibey İlköğretim Okuluyla değiş tokuş yapıldıktan sonra, mevcut yerlerin tapuları Büyükşehir Belediyesine geçecek.  Büyükşehir Belediyesi buralarda ki eski yapıların yıkarak alanı Trabzon halkının hizmetine sunacak.  Daha önce Karagöz Meydanı olarak adlandırılan bölge ile ilgili konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Tabakhane Vadisinde yapılan Ortaokul ve Öğretmen evinin gittiğine dikkat çekerek, “Ortaokul ve Öğretmen evi bitti. Geçen hafta Milli Emlak Genel Müdürüyle görüştük. Mevcut Öğretmen evi ve Cudibey İlköğretim okulunun tapusunu alıp orayı süratle yıkıp, Trabzon halkına kazandıracağız” dedi.

'DOLMUŞTA UMDUĞUMUZ NOKTAYA GELEMEDİK'

Trabzon’da devam eden ancak bir türlü istenilen seviyeye gelemeyen Ortahisar Dolmuş Dönüşümü ile ilgili Başkan Murat Zorluoğlu’ndan flaş sözler geldi.  Başkan Murat Zorluoğlu, dolmuş dönüşümünde istenilen seviyeye gelmediklerini açıkladı.  Zorluoğlu, “Ortahisar Dolmuş dönüşümünde umduğumuz noktaya gelemedik. Ama bunda, en önemli etken pandemi. Dolmuşçu esnafının içinde bulunduğu ekonomik durum. en son Şoförler Esnafı ile yaptığımız toplantı neticesinde 2021 yılı 31 Aralık’ a kadar Trabzon’da ki 689 dolmuş dönüşüm olacak. Yeni süre uzatımı söz konusu olmayacak” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, meclis üyelerinin sorularına şu şekilde cevap verdi;  Trabzon büyükşehir belediyesi yakın tarihte görülmemiş bir şekilde atılım içindedir. Başlattığımız altyapı projesi Trabzon tarihinin en büyük altyapı projesidir. Altyapı konusuna giren ne varsa yenileniyor. Buradan çoruma kadar boru döşeniyor. Molozu, Beşirli’yi ve birçok yeri su basıyordu. Bu projede 100 KM’ye yakın yağmur suyu hattı oluşturuyoruz. Uzunsokak’ta doğalgaz yoktu.

Fırsat bu fırsat diyerek gerekli müdahaleyi yaptık ve Doğalgaz firması harıl harıl çalışıyor. Akıllı belediyeciliğe geçeceğiz diyoruz buna bir altyapı lazım. Trabzon’un yakın orta uzak tarihindeki en büyük altyapı projesini yürütüyoruz 100 Km’yi tamamladık. Çok önemli çalışmalar yaptık. Beşirli, konaklar kalkınma mahallelerinde önemli işler yapık. Diğer belediyelerle koordineli olarak yapıyoruz. Mayıs ayında büyük oranda çalışmaları tamamlamak istiyoruz.  Herkes otogarı eleştiriyor. Biz otogarın ihalesini yaptık. Bazı sorunlar çıktı. Bizi 5-6 ay ileri atacak sorunlar ama onu da çözdük. Parası hazır yakında ihale edip kaldığımız yerden devam edeceğiz.  Ganita-Faroz bizim için çok önemli ama Gülcemal’den vazgeçmiş değiliz.

Gülcemal’le ilgili tasarım şirketiyle görüştüm onlarda bakacaklar neler yapılabileceğine. Ganita-Faroz böyle kalamazdı. Müdahale ettik. Bunlar aslında proje değil. Bunlar hazırlanıyor. Bunun kaynağı bulunuyor, ihaleye çıkıyoruz sözleşmesi imzalanıyor ondan sonra açıklıyorum. Gülcemal ile birleştiğinde çok güzel bir sahile sahip olacağız. Gülcemal ile Ganita-Faroz’dan başka Akyazı Akçaabat arasını çalışıyoruz. Ganita’dan faroz doğru da çalışmalar yapıyoruz. Yalıncak ile başladık.  Milli Emlak’la görüştük. Öğretmen evi ve Cudibey’in tapusunu aldık. Öğretmen evi ve Cudibey okulunun tapusunu alıyoruz. Karagöz meydanı orayla ilgili ayrı bir çalışma yapıyoruz.  Araklı 55 Milyonldolarlık katı atık çöp depolama tesisini hayata geçirdik. Uzun yollar Trabzon'un çöp sorununu çözecek.  Meydanda İskenderpaşa camiinin yanında 500 araçlık otopark inşaatımız devam ediyor. Bizim dönemimizde yapılan bir proje. Tamamlandığında terasıyla çok güzel bir alan olarak.  Ulaşım hizmet binamız bitmek üzere. Gasilhane yükseliyor. Önümüzdeki günlerde tamamlanacak. Avrasya pazarı kazısına başladık. 350 dükkan yapılacak. Ortahisar itfaiyesi için yeni binaya başlıyoruz.

Bilim merkezi ve planatoryum yapıyoruz. Kuyumcukent projesinde sona geldik. Çok büyük bir cazip nokta olacak. 130 Dükkan bir o kadar atölye. Yalıncak plajında önemli mesafe katettik.  Dolmuş dönüşümde istediğimiz noktaya gelemedik. Bunda en önemli neden ekonomik durum 2021 yılı 31 Aralığı’na kadar 689 dolmuşun tamamı dönüşmüş olacak. Yeni bir süre uzatımı söz konusu olmayacak. Akyazı 4-5 Milyon TL maliyetli çocuk trafik eğitim pisti yapıyoruz Molozda cami etrafındaki alanın tasarım ihalesi yakın zamanda yapılacak. Akçaabat’ta Pazar yeri otopark konusunu ihale aşamasına geldik. Vakfıkebir Pazar yeri ve otopark projemiz var. Çayırbağın’da yine böyle bir projemiz var. Uzungöl ikinci etapla ilgili proje aşamasında sona geldik. Uzungöl’ün girişinden çıkışına kadar alanların ele alındığı Uzungöl’ü adeta yeniden yapıyoruz.  Su sporları merkezi çok önemli. Projesi ve parası hazır olduğu için söylüyorum.

Daha birçok başlattığımız projeye devam ediyorum. Kamu ile yaptığımız projeler var. Erzurum yolunun sahil yoluna bağlanması, Ortahisar Millet Bahçesi, Çömlekçi kentsel dönüşümü gibi.  Büyükşehir’de çok az kadın çalışan var. Bunu hemen değiştiremem ama belli bir strateji ile kadın çalışan sayısının artırılmasını sağlamak istiyorum. Engelli personel sayımız 65. Yolcu sayımızın düşüşü tamamen pandemi ile alakalı.  Amatör spor destek noktasında elbette pandeminin bir zorlaması vardır. Ama desteğimizi verdik vermeye devam edeceğiz. Malzeme desteği verme noktasında inisiyatif alıyoruz. Meslek edindirme kursları bir süre hiç yapılmadı zaten düşüş bundandır. Gelirlerin diğerleri karşılama oranı biraz düşük. Bunun nedeni genel bütçeden gelen gelir azaldı, bizim bütçemizde azaldı. Çünkü bazı kiralarımızdan vazgeçtik. Bizim yol ağımız zaten standart. İlçelerde açtığımız yollar vardır. Bunları ilçelere yazıyoruz. 


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap