SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Müteahhitlerde TİSKİ iflası

Müteahhitlerde TİSKİ iflası

Karadeniz Özel

13 Haziran 2019 Perşembe - 19:13




70 gündür ödeme alamıyorlar, iflas bayrağı çekilmek üzere.





Karadeniz Gazete / Fatih Saygın 25 milyon TL civarında alacakları bulunan müteaahitlerin ve SSK borçlarını ödeyemedikleri, ve SSK borçlarını ödeyemedikleri ihale yasaklı duruma geldikleri öğrenildi

Trabzon İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) müteaahitlerinin 70 gündür ödeme alamadıkları için iflasın eşiğine geldikleri ifade ediliyor.

Toplamda 25 milyon TL civarında alacakları bulunan müteahhitler ödeme alamadıkları için vergi ve SSK borçlarını ödeyemedikleri ve bu sebeple kurumlara dilekçe verdikleri dile getiriliyor. Seçim için harıl harıl çalıştırıldıklarını ifade eden bazı TİSKİ müteaahitleri seçimden sonra iflasa terkedildiklerini ve karşılarında muhatap bulamadıklarını dile getirdiler. Çeklerinin yazıldığını ve sicillerinin bozulduğunu ifade eden müteahhitler SGK borcundan dolayı ihale yasaklı durumuna geldiklerini belirttiler. Ödenek alamayan müteahhitlerin çalıştırdığı yaklaşık 500 işçinin de maaş ödeyememe sebebiyle işten çıkarıldığı gelen bilgiler arasında. İflasın eşiğine gelen müteahhitlerin TİSKİ’ye bayrağı çekmek üzere olduğu ifade ediliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap