SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Otobüste mesafe uçakta dipdibe... Bunun adı çifte standart!

Otobüste mesafe uçakta dipdibe... Bunun adı çifte standart!

Karadeniz Özel

26 Haziran 2020 Cuma - 12:29




Otobüslerde uygulanan sosyal mesafe kuralı, uçaklarda uygulanmaması tepki çekti. Otobüs firması işletmecileri, “Burada hem vatandaş, hem otobüs firmaları mağdur ediliyor” diye isyan etti





// Karadeniz Özel // Furkan YİĞİT // Trabzon Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde otobüs firması işleten Şenol Akbulut, meslektaşları adına yaptığı açıklamada, virüs salgının ardından yapılan düzenlemelere tepki gösterdi. Akbulut, “Vatandaş ve otobüsçü mağdur ediliyor. Uçaklar tam kapasiteli, ÖTV ve yakıt indirimli taşımacılık yaparken biz otobüsçüler neden yakıt KDV’sinden yararlanamıyoruz? Ayrıca kısa mesafelerde bile yarı oranında çalışmak zorunda bırakılıyoruz. Trabzon-Hopa istikameti 2 buçuk saat sürüyor. İlçelerde yolcu indirip-bindirirken araç içerisinin havalanması sağlanıyor, klima ise kullanmıyoruz” dedi.

HAKSIZ REKABET

Sözlerine şöyle devam eden Akbulut, “Bizlerde KDV’den yararlanmak ve vatandaşın normal fiyatlardan seyahat etmesini istiyoruz. İndirim yapılmıyor ise biz de tam kapasiteyle çalışmak istiyoruz. Uçaklar hem klima çalıştırıyor, hem dip dibe oturuluyor. Kalkış yerinden varış yerine kadar ara durakları olmadığından havalandırma bile yapılmıyor. Biz otobüs firmaları olarak uçuşlarda uygulanan esnekliklerden yararlanmak istiyoruz. Böylece haksız rekabeti ortadan kaldırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap