SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Prof. Dr. Atakan Aksoy: ''Başarrılı olacağıma inancım tamdır''

Prof. Dr. Atakan Aksoy: ''Başarrılı olacağıma inancım tamdır''

24 Haziran 2020 Çarşamba - 12:02




Köşe yazarımız Prof. Dr. Atakan Aksoy KTÜ Rektörlüğüne talipli olduğunu açıkladı.





SİZE GÖRE BÜYÜKŞEHİR “

Trabzon Büyükşehir Belediyesi daha tam 2 yılını doldurmadı. Başlangıçta iyi niyetlerle belli konulara girildi fakat altı doldurulamadı. Belediye kendi öz kaynaklarını yaratmalı ve merkezi hükümete ekonomik olarak çok bağlı olmaması gerekiyor. Gelirleri artırmak için geri dönüşümler şart. Özellikle ulaşım alanlarında geri dönüşüm şart. Bunun içinde laboratuvar şart. Fakat kurulamadı. Büyükşehir fikir almalarda öncelik hatası ve uzman kişilerden almama hatası yapıyor.

” ULAŞIM MASTER PLANI “

Güney Çevre Yolu çoktan başlamış bitirilmiş olması gerekiyordu. Kanuni Bulvarı, Güney Çevre Yolu gibi gerekli bir yol değildi. Trabzon’un etkin lobisinin kalkınma yolu olan Güney Çevre Yolu’nu yapılması gerekir. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Ulaşım Master Planı toplantısında bir ulaşımcı olarak olmak isterdim fakat toplantıdan haberimiz olmadı. Ulaşım Master Planı, Trabzon’un ana konusu değildir. Anlamadığım bir konu ise bu planı Büyükşehir mi yapacak yoksa ihale ile mi bu plan yapılacak. Şahsi fikrim ihale olmadan Büyükşehrin kendisinin bu planı hazırlamasıdır. Yine şahsi fikrim ulaşım sorununu çözeceği kanaatinde değilim. Bazı şeyler amatör kalıyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE TRABZON

“İmalat fiyatı artmış, alım gücü düşmüştür. Trabzon’da konut memnuniyeti düşüktür. Herkes daha iyi daireye çıkmak ister. Trabzon’da inşaat sektörü tıkanmıştır. Bu tıkanmışlığın önünü açabilmek içinde Güney Çevre Yolu şarttır. Güney Çevre Yolu yeni inşaat alanları oluşturacaktır. Kentsel Dönüşümlerde daha sağlıklı olacaktır. Altyapı ve ulaşım bağlantıları çözüme kavuşmadığı sürece inşaat sektörü S.O.S. verecektir. Trabzon’da 1 trilyona nüfusun yüzde kaçı daire alabilir? Çömlekçi’den söz etmek gerekirse dikey mimari yatay  ve geniş peyzaj en doğrusudur.”

NEDEN ADAYSINIZ?

Bir sorunu çözmek için konuları küçültmek değil büyütmek gerekir. Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğum zamanda 18 ilçede vatandaşı dinledim. Büyürken altyapı ile büyümek gerekir. Üniversitemizde bu bağlamda büyümeli. Belediye Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Emlak Yönetimi bölümleri açmalıyız. Bizde bilgi birikimi anlamında problem yok. Çalışmaların geliştirilmesi noktasında emek harcamalıyız. Turizmden tutun güney kuzey aksına sahip ulaşım planları için bizler üniversitelerde rektörlüğe talip olduk. Bu yeteneklere sahip olduğumu ve başarılı olacağıma inanıyorum.

KTÜ VE SEÇİMLER 

Ülkemizde mevcut koşullar içerisinde üniversitelerden rektörlük seçimlerinin kaldırılması iyi olmuştur. Lobiler, irdelemeler, değerlendirmeler derken verimli bir süreç kayboluyordu. Bu konuda hasar veren süreçlerde olmuştur. Mensubu olduğum Karadeniz Teknik Üniversitesi başarılı üniversiteler listesine giren ilk 37 üniversitenin ilk 10’unda olmalıydı. Son 15-20 içerisinde Türkiye’de üniversitelere yönelik fonlarda inanılmaz artış var. Rektörlerimiz çok daha etkin olabilir.”


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap