SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ramis Uzun; ''Beşikdüzü halkın belediyesi olacak''

Ramis Uzun; ''Beşikdüzü halkın belediyesi olacak''

13 Haziran 2019 Perşembe - 15:55




CHP’ye Trabzon’daki tek belediyesini kazandıran Ramis Uzun, “Benim bıraktığım belediye ile devraldığım belediye arasında büyük bir farklılık gördüm. Beşikdüzü tekrar halkın belediyesi haline gelecek” dedi





Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde Millet İttifakı’nın adayı olarak seçime giren ve yüzde 61 gibi yüksek bir oy oranıyla 5 yıl aradan sonra koltuğunu geri alan CHP’li Belediye Başkanı Ramis Uzun seçildikten sonra ilk röportajını Karadeniz’e verdi. Beşikdüzü’nün bıraktığı noktayı ve bugün gelinen noktayı gazetemize anlatan Başkan Uzun, öncelikli sorunları ve hedefleri hakkında bilgiler verdi. İşte Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’la yaptığımız röportaj:

Yüzde 61 gibi yüksek bir oy oranıyla 2014’te kaybettiğiniz belediye başkanlığı görevini geri aldınız. Halkın bu teveccühünü neye bağlıyorsunuz?

2014 yerel seçimlerinde kaybettikten sonra Beşikdüzü’nden hiç ayrılmadım. Yine halkımızın iyi gününde kötü gününde hep birlikteydik. Yerel seçimler yaklaştıkça halkımızdan gelen yoğun bir talep ve baskıyla süreç içerisinde aday adayı olduk ve aday gösterildik. Biz de halkımızla birlikte Millet İttifakı olarak yola çıktık. Beşikdüzü’nün sorunlarını ve çözüm yollarını çok iyi biliyorduk. Halkımız bize inandı ve güvendi. Millet İttifakı olarak yola çıkmıştık ama süreç içerisinde bu Beşikdüzü İttifakı’na dönüştü. Toplumun her kesiminden her siyasi partiden bir teveccüh olduğunu gördük. İnşallah bizler de halkımızın bu güvenine layık olmak için bütün gayretimizle çalışacağız.




HALKIN BELEDİYESİ OLACAK

Koltuğu geri aldığınızda nasıl bir tabloyla karşılaştınız? Bıraktığınız 5 yılın ardından Beşikdüzü Belediyesi’nin geldiği nokta neresiydi?





Bıraktığımız 5 yılın ardından çok farklı bir belediye ile karşılaştık. Bu arada Trabzon bütünşehir oldu. Haliyle büyükşehir belediyesi ile de çalışma söz konusu. Büyükşehirden önce Beşikdüzü Belediyesi’nin görev ve yetkileri farklıydı. Ancak benim bıraktığım belediye ile devraldığım belediye arasında büyük bir farklılık gördüm. Bu olumlu yönde bir farklılık değildi. Bizler de bu olumsuzluğu en kısa zamanda gidermek için elimizden geleni yapacağız. Beşikdüzü tekrar halkın belediyesi haline gelecek. Bizler açık, şeffaf bir belediye olmak için yola çıktık. Beşikdüzü’nü tekrar halkın belediyesi haline getirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.



71 DEĞİL 114 MİLYON TL BORÇ




Borç yükünün katlandığını biliyoruz? Bu konudaki net durum nedir?


Borç yükümüzü çeşitli yerlerde ilan ederek bildirdik. Bunu da herkesimden insanın sorması üzerine belediye binamıza astık. Devir teslim töreninde Sayın Orhan Bıçakçıoğlu, 2014’te belediyeyi 17 milyon TL borç ile alıp rakamları yer değiştiğini ve 71 milyon TL ile devrettiğini söylemişti. Biz de gerçek tabloyu ilan ettik. Burada sadece borç miktarını değil 5 yıl içerisinde satılan mülkleri de gösterdik. Yaklaşık 22 milyon TL’lik bir mülk satışı vardı. Ayrıca 114 milyon TL’lik de bir borç yükü vardı.




TELEFERİK FAALLEŞMEDİ

Büyük bir maliyetle Beşikdüzü’ne teleferik yapılmıştı. Gelinen noktada Beşikdüzü’ne ekonomik katkı sağlıyor mu?

Teleferik olması gerektiği şekilde faal değil. Beşikdağı’nda yapılması gereken otel, restoranlar, kafeler ve diğer sosyal alanlar ve ilçe merkezindeki teleferik ayağının olduğu noktadaki tesisler yapıldıktan sonra faallik kazanacağına inanıyoruz. Teleferiğin Beşikdüzü için faal olması önemli. Biz de bu yatırıma faallik kazandırmak için elimizden geleni yapacağız. Önümüzdeki süreçte faal hale gelip ilçemize ve bölgemize hizmet vermesine gayret edeceğiz.






BEN ÇEVRECİ BAŞKANIM

Beşikdüzü çevre davaları ve park satışları ile çok gündeme gelmişti. Siz bu konuda nasıl bir yol izleyeceksiniz?

Ben çevreci bir başkan olarak bilinirim. Parklarımızı geri kazanmak için mücadele edeceğim. Bunun yanında da ilçemize yeni parklar kazandırmak için çalışacağım. Çevreci bir başkan olmak sadece parkların sayısını artırmakla olmuyor. Var olan parklarımızı da kullanışlı ve bakımlı hale getirmemiz gerekiyor. Beşikdüzümüzün kültürel ve doğal varlıklarına sahip çıkmak öncelikle bizim görevimiz.

CAMİLERİMİZİ TEMİZLETTİK

Göreve geldiğinizde öncelikle hangi çalışmalara önem verdiniz?


Önce temizlik ve yol çalışmalarına önem verdik. Biz göreve geldiğimiz günden itibaren çok yoğun bir temizlik harekatı başlattık. İlçe merkezinde konteynır sistemine yeniden geçtik. Şehri defalarca yıkattık. DSİ’ye yaptırmış olduğumuz kanallar 5 yıldır temizlenmemişti. Kanal temizliklerini başlattık ve önemli bir kısmını tamamladık. İlçemiz genelindeki 58 camimizin tamamını Beşikdüzü Belediyesi olarak temizlettik ve pırıl pırıl hale getirdik.

GERİ DÖNÜŞÜM ADIMLARI..

Çevre konusunda atacağımız çok daha önemli adımlar olacak. Kanalizasyon, derin deşarj çalışmalarımızı daha ileri noktalara taşımak istiyoruz. İlçemizde altyapı eksikliği istemiyoruz. Geri dönüşüm konusunda önemli çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Beşikdüzü’nün çevreye duyarlı, önünü gören, gençliğine sahip çıkan, yaşlısına engellisine destek olan, eğitim ve kültür şehri olmasını istiyoruz. Biz Beşikdüzü’nde halkımızın arasında asla bir ayrımcılık yaratmak istemiyoruz. Biz ayrıştırıcı değil birleştirici olmak istiyoruz. Kimseyi ayırt etmeden hizmet edip ilçemize hak ettiği huzuru hak ettiği rahatı getireceğiz.

YOL BAKIM ÇALIŞMALARI

Göreve geldiğimiz günden itibaren yol bakım ve ıslah çalışmalarına büyük önem verdik. Birçok mahallemizde yol bakım ve tesviye çalışmalarımızı yaptık. Altyapı çalışmalarımızı da göreve başlar başlamaz hızlandırdık. Yıllardır ihmale edilen,  mahallelerimizdeki yağmur drenajı için büz döşeme çalışması ve kanal temizleme çalışması yaptık. Beşikdüzü’nü Trabzon’un en bakımlı ve temiz ilçesi yapmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

KÜLTÜR ŞEHRİ BEŞİKDÜZÜ

Beşikdüzü’nde yıllardır ara verilen Mayıs 7’si şenliklerini tekrar gerçekleştirdik. Kültürel miraslarımızı geleceğe taşımayı bir görev bilip bu yönde Beşikdüzü’nün bir kültür şehri olması için çalışmalarımızı yaptık. Belediyemizde tiyatro gösterilerimiz başladı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nı coşkuyla kutladık. Bir kültür ve festival şehri olan ilçemizde etkinliklerimizde büyük katılım ve coşku vardı.

İMAR PROBLEMLERİ ÇÖZÜLECEK

Beşikdüzü’nün en büyük problemi nedir?

Halkı huzursuzluğa sokan imarla ilgili bir problemimiz vardı. İmar olayıyla ilgili önemli bir çalışmayı şu anda başlatıyoruz. İkinci bir hususumuz kentsel dönüşüm konusu. Bu konuyla ilgili bir adım attık. Önümüzdeki günlerde çalışmalarımızı sonlandırmış olacağız. 18 uygulamasıyla halkımızın bir bölümüne sıkıntıya sokan uygulamalar olmuştu. Bunları imar planıyla birlikte ele alıyoruz. ‘Kentsel dönüşüm çilesine son’ demiştik. Bunlarla ilgili çalışmalarımızı başlattık. Kısa bir süre içerisinde bu konularda çok önemli adımlar atmış olacağız. Beşikdüzü’ne hak ettiği huzuru sağlamaya çalışmış olacağız.

ÖNCELİĞİMİZ HUZUR

Beşikdüzü için en önemli gördüğünüz projeniz nedir?

En önemli gördüğüm huzur projesi. Huzur olmayan yerde hiçbir şey olmaz. Biz kurumlar arası diyaloğa çok önem veririz. Biz ilçeler arası diyaloğa, işbirliğine, yakınlaşmaya çok önem veririz. Bugün belediyemiz büyükşehir belediyesi ile önemli hizmetler vermek durumundadır. Bu hizmetlerin bir kısmını büyükşehir eliyle bir kısmını da Beşikdüzü Belediyesi eliyle yapmak durumundayız. Ancak Beşikdüzü burada koordinatör belediye durumundadır. Büyükşehirin sağlayacağı hizmetlerde Büyükşehir Belediye Başkanımızla ilgili kurum müdürleriyle komisyon başkanlıklarıyla hizmet ortamlarını sağlamak bizim görevimiz. Büyükşehir Belediyemizle koordineli olarak ilçemize en iyi hizmeti vereceğiz.

ADALET OLMADAN OLMAZ

Beşikdüzü’nde daha önce halkla belediye arasında çeşitli konularda yaşanan huzursuzluk vardı. Bu problemleri nasıl çözeceksiniz?

Halkın sorunları hepimizin sorunlarıdır. Yaşanabilir, herkesin inandığı, güvendiği, hakkın hukukun egemen olduğu hepimizin özlem duyduğu bir ilçe. Hakkın, hukukun, adaletin olmadığı hiçbir yerde huzur ve mutluluk olmaz. Önce bizlerin adil davranması gerekiyor. Yaptığımız bütün hizmetleri hakkaniyet ölçüsünde yapmamız ve adalet çerçevesinde ele almamız gerekiyor. Halkın inanmadığı, güvenmediği hiçbir şeyi dayatmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Biz halkın içerisinden gelen insanlarız.

KATILIMCI BELEDİYECİLİK

Halk bizim dünümüzü bilir, bugünümüzü bilir yarınımızı da tahmin eder. Halkın bilgisi dışında yapılan hiçbir işin faydalı olacağına inanmam. Bütün çalışmalarımızda halkı bilgilendirerek, halkla ele alarak yapmak durumundayız. Böyle olursa bu katılımcı belediyecilik olur. Katılımcı belediyeciliğin olduğu yerde de halk önünü daha rahat görür ve ilçesine sahip çıkar. Biz geçmişte de bunu yaptık şimdi de bundan sonraki hedefimiz de halkın inandığı ve güvendiği belediyecilik ortamını burada sağlamak.  

İMAMOĞLU TRABZON’UN DEĞERİDİR

Hemşerimiz Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı İstanbul seçimlerinin iptal edilmesini ve 23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul seçimleri için fikirleriniz neler?

İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi Türkiye’de partili partisiz her kesimi rahatsız etti. Ortada kazanılmış bir belediye başkanlığı seçimi var. Ekrem İmamoğlu hemşerimiz de bu seçimi hak ederek kazandı. Böyle bir hukuksuz seçim iptali kimseyi memnun etmedi. Halkın gittikçe ona olan inancı, sevgisi Türkiye’nin her köşesine ulaştı. Bu sevgi seli İstanbul’u çoktan aştı. Bu sevgi selinin hemşerimizi Ekrem İmamoğlu’nu yeniden başkan yapacağına inancım tam. Bizler de kendisine hemşerilerimize yaptığımız ziyaretlerle elimizden geldiğince destek vermeye çalışıyoruz. İnşallah Ekrem İmamoğlu bu seçimleri büyük bir farkla kazanacaktır. Öyle olmasını Allah’tan diliyorum. Ekrem İmamoğlu, Trabzon’un bir evladı ve değeridir. Ben istiyorum ki Trabzonlular evladına sahip çıksın. Karadeniz evladına sahip çıksın.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap