A+ A-
Yorum
10

Selahaddin Çebi 'KİPTAŞ'a devredilmesini talihsizlik'

Yayın Tarihi: 30.08.2024 - 14:50
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi'den Çağlayan Kentsel Dönüşüm Projesi'ne eleştiri..!
Kaynak:HABER MERKEZİ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Çağlayan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin KİPTAŞ tarafından yürütüleceğini duyurmuş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na teşekkür etmişti. Ancak, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, projenin KİPTAŞ'a devredilmesini talihsizlik olarak değerlendirdi.

Çebi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Çağlayan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin KİPTAŞ'a devredilmesinin “talihsizlik” olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Ortahisar gibi güçlü ve donanımlı bir belediye, bu proje için Türkiye’de ilk defa sosyo-analiz çalışması yaptırmıştır. Orkent tarafından KTÜ'den değerli hocalarımızın büyük katkısı olmuştur. Ancak, bu projeden Ortahisar Belediyesi'ne hiçbir gelir sağlanmayacak. Projenin maliyetinden en az %10 kar sağlanacakken, Maliye Hazinesi’ne ait arsaların kentsel dönüşüm için belediyeye veya belediyenin iştirak şirketine devredilmesi gerekiyordu.

Bu arsaların, Ortahisar Belediyesi'nin paydaşı olmadığı bir şirkete bedelsiz olarak devredilmesi mümkün müdür? Ayrıca, kirada oturanlar için oluşturulan rezerv alanlarının satışa çıkarılması planlanıyor mu? Daha önce satışa sunulan ve alıcı bulunamayan arsalar tekrar satışa mı çıkacak? Kirada oturanlar bu kentsel dönüşüm kapsamında yer alacak mı?

Milli Emlak’a ait arsaların durumunu beklemeye gerek kalmadan, proje etap etap ilerleyecek. 1. etapta, Ortahisar Belediyesi mülkü ve belediyenin kullanımındaki tescil dışı alanların toplamı 16.750 m² olup, toplam alan 55 dönüm. 1. etapta ayrılan alan 39 dönüm, yani toplam alanın %42,5’i Ortahisar'da bulunuyor. Milli Emlak mülklerinin toplamı ise (cami hariç) 2.055 m²'dir. Bu süreçte tüm gelişmeleri yakından takip etmek en önemli görevimizdir."