SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Sibel Suiçmez '24 saate 8 kadın katledildi'

Sibel Suiçmez '24 saate 8 kadın katledildi'

27 Haziran 2024 Perşembe - 11:46




CHP Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez mecliste kadına şiddeti gündeme getirdi.





Mecliste gündem dışı söz alan CHP Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez sadece bir günde 8 kadının hayatını kaybettiğini belirtirken, iktidarıda bu konuda sessiz kalmakla suçladı.

Sibel Suiçmez; ''İstanbul Sözleşmesinden hukuka aykırı bir şekilde çekilen iktidarın üzerinde öldürülen her kadının kanı, perişan ailelerinin gözyaşları vardır.Ülkemizde, yalnızca 24 saat içinde 8 kadın eşleri ya da boşandıkları kişiler tarafından katledilmiştir. Bu durum cins kırımıdır. Buna karşı çözüm, "aile odaklı politikalar" değil, "kadın" odaklı politikalardır.  Devletin her kademesindeki yetkilileri, kadın erkek eşitliğinden geri adım atarak toplumu dönüştürmeye yönelik girişimleri durdurmaya; medeni hakların kullanılmasında kadının karşısına çıkan engelleri ortadan kaldırmaya; Anayasa’da yazılı olan Cumhuriyetimizin temel niteliklerine ve uluslararası sözleşmelere uyumlu kadın politikaları üretmeye davet ediyoruz.'' ifadelerinde bulundu.

HABER MERKEZİ / BURAK ÇİMŞİT

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap