SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Şoför esnafının istemediği projenin altına imza atmam

Şoför esnafının istemediği projenin altına imza atmam

20 Kasım 2019 Çarşamba - 09:22




Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta Karadeniz’e konuştu:





Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, dolmuşların dönüşüm projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Hakan Usta, “Trabzon’da aylardır konuşulan dolmuşların dönüşüm projesi var. Bu süreci yakından takip ediyoruz. Esnafımızın sıkıntılarını Trabzon Büyükşehir Belediyesine belirtmiştik. Yaşanan ekonomik sıkıntılarından dolayı esnafın gelir seviyesinin de belli bir noktanın altında olduğu durumunu anlattık” dedi.

İşte Usta’nın o açıklamaları:


MURAT BEYE ANLATTIM




Esnafın 5-6 bin lira aralığında bir gelir seviyesi var, bu ikili ortak sisteminde 3 bin TL’ye tekamül ediyor, dolayısıyla esnaf evini geçindirecek, çocuklarını okutacak, aracın da yaşanan sorunları halledecek… Şoför esnafı çarkını zor çevirirken, bir de araba değişimi ile alakalı külfet üzerine gelecek. Dolayısıyla bu sürecin altından kalkmasının çok güç olacağını bizzat Sayın Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na ifade ettim.

ZOR BİR SÜRECİN İÇİNDEYİZ




Bu süreçle alakalı 7 aydır yaptığımız çalışmalar neticesinde esnafın gelir seviyesini artırıcı bir takım hamleler üzerinde çalışıyoruz. Zaman zaman durak başkanları arkadaşlarımızla beraber istişare ediyoruz, onlarda bizlere fikirlerini iletiyorlar, biz de ona göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her ne olursa olsun esnafımın istemediği bir durumun altına girmeyeceğim çünkü esnaf zaten zor da sıkıntı içerisinde, zor bir süreçten geçiyor.

MARAŞ CADDESİ ANA ARTER

Kahramanmaraş Caddesi’nin kapatılması tartışmalarıyla ilgili de mesajlar veren Usta, sözlerini şöyle tamamladı: Maraş Caddesi Trabzon’un ana arterlerinden birisi. Maraş caddesinde günde 10 bin dolayında araç sirkülasyonu yaşanıyor. Tanjatta 12 bin araç sirkülasyonu yaşanıyor ve sahilden de 15 bin dolayında araç sirkülasyonu yaşanıyor. Mevcut haliyle araçların yükünü kaldırmayan bu ana halterlerin kaldırmayacağını düşünüyorum”





 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap