SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Şoför esnafının hakkını savunmak için yola çıktık!

Şoför esnafının hakkını savunmak için yola çıktık!

25 Kasım 2017 Cumartesi - 08:22




Yeşiltepe Dolmuş Durağı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Vural Şenel, “Şoför esnafının hakkını savunmak için yola çıktık” diye konuştu.





Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Ömer Hakan Usta’ya desteğini açıklayan Yeşiltepe Dolmuş Durağı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Vural Şenel, “Şoför esnafı artık kendi kendini yönetecek” dedi. Şenel, mevcut başkan Turan Altuntaş’a da sert eleştirilerde bulunarak, şoför esnafının hakkının savunulmadığını belirtti. İşte Şenel’in açıklamaları…

“Uzun yıllardır Yeşiltepe Dolmuş Durağı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde bu görevi sürdürmekteyim. Mevcut başkan şoför esnafının hakkını savunmadı. Neden savunmadığını da bilemiyorum. Bazı kurumlara karşı şoför esnafı için değil de kendi çıkarlarına yönelik girişimlerde bulundu. Hal böyle olunca da şoför esnafı sürekli geriye gitti.”

BİZİMLE İLGİLENEN YOK

“Şehir içerisinden adliye binası, Numune Hastanesi, stadyum kaldırılınca buradan sebeplenen dolmuş esnafının kazançlarında da dolayısıyla azalma oldu. Giderlerimiz ise aksine artıyor. Mazotun durumu ortada, lastik fiyatları da aldı başını gidiyor. Ancak esnafla ilgilenen hiç kimse yok. Biz de yeni ve dinamik arkadaşlarla projelerimizi hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

HEPSi HAYATA GEÇECEK

“Yapılacak Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimi için Ömer Hakan Usta’yı destekliyoruz. Usta’nın, projelerini hayata geçireceğine inanıyoruz. Mesleğin ivmesini ayağa kaldırmak için çalışıyoruz. Bu işten ekmek yiyen esnafımızın ekonomik olarak biraz daha nefes alması için mücadele halindeyiz. Şu anda dolmuşlarımızda asgari ücret şartlarında çalışılıyor. Bu da büyük bir ekonomik sıkıntı.”

BAŞKAN YÖNETMELiGi  SAKLADI

25/0772019 tarihinde yürürlüğe girecek olan dolmuş taksi yönetmeliğinde bulunan yaş sınırı şoför esnafımızı mağdur etmiştir. Mevcut başkan Turan Altuntaş, bununla ilgili hiçbir şey yapmadığı gibi bu yönetmeliği şoför esnafından gizlemiş ve sümenaltı yapmıştır. 2016 yılında odaya tebliğ edilen yönetmelik, durak başkan ve yöneticileri ile paylaşılsaydı yaş sınırı ile ilgili gerekli tedbiri alır, 10 yaş sınırı 15 yaşa ya da iptal edilmesi ile ilgili mücadele ederdik. Buradan mevcut başkan Altuntaş’a sesleniyorum. Şoför esnafının bir araca 120 bin TL verecek parası yoktur. Şoför esnafımız zaten borç batağında yüzmektedir. Ama ne yazık ki oda başkanı şoför esnafıyla ilgilenmediğinden dolayı bu sorunlar gün yüzüne çıkmıştır. 

iLGiLENMEMESiNiN KANITI

Maçka, Şalpazarı ve Giresun minibüs ve otobüsleri Tanjant güzergâhını kullanarak hatları olmadığı halde Karadeniz Medicalpark Hastanesi önüne yolcu bırakmaktadır. Bu başıboşluğun sebebi sayın oda başkanının şoför esnafının sorunlarıyla ilgilenmemesinin kanıtıdır. Yeşiltepe Dolmuş Durağı olarak bu sorunu da başkanına iletmemize rağmen bunun ilgili hiçbir yaptırım uygulatmamıştır. 

KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN

“Biz bu seçimi aldığımızda projelerimizi dört yılda teker teker hayata geçireceğiz. Şoför esnafı yeter ki bizi desteklesin. Kendi kendini yöneten bir oda olacağız. Kendi çıkarlarımız için değil şoför esnafının çıkarları için yola çıktık. Esnafımızın hakkını savunmak adına elimizden ne geliyorsa hepsini hayata geçireceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın. Bundan dolayı da başkan adayı Ömer Hakan Usta’ya açık destek veriyoruz. Çünkü odayı artık dürüst, kişilikli ve karakterli insanların yönetmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu yönde de esnafımızın gerekli ilgiyi göstereceğinden hiç kuşkumuz yoktur”

ŞOFÖR ESNAFINA SAHiP ÇIKILMIYOR

“Trafik sorununun aşılması için park sorunu ivedilikle çözülmeli. Yoksa bu şehirde trafik sorunu aşılamaz. Trabzon tramvayı ve hafif raylı sitemi tartışıyor ama buna ihtiyacımız yok. Mevcut başkan Turan Altuntaş bu olayla ilgili de açıklama yapmıyor. Başkan bize sahip çıkmalı ama sessiz kalmayı tercih ediyor. Bütün kurumlara karşı bizi savunması gerekirken koltuğun hakkını ne yazık ki veremiyor.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap