SON DAKİKA



Haber > Trabzon > TAŞÖNÜ RANT KURBANI!

TAŞÖNÜ RANT KURBANI!

18 Şubat 2018 Pazar - 09:06








CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun ve partililer çöp tesisi yapılması planlanan Araklı ilçesi Taşönü Mahallesi’ne giderek tesise karşı çıktılar ve bölgenin ranta kurban edildiğini söylediler

CHP Trabzon İl Örgütü, Trabzon’un Araklı ve Arsin ilçelerinin sınırında kalan Taşönü Mahallesi’nde yapılması planlanan çöp döküm alanını yerinde protesto etti. Partililerin ve vatandaşların destek verdiği protestoda İl Başkanı Güzide Uzun, “Doğu Karadeniz yeryüzü cenneti, şimdilerde ranta kurban edilmiş durumda. Güzelim memleketimiz bir avuç iş bilmezin elinde kurban edilmekte” dedi.

Başkan Uzun, “Araklı Taşönü Mahallesi Cami mevkiinde yıllardır çimento fabrikası hammadde sahası alanında kalker ocağında yapılan patlamalar ve düzensiz kazılar nedeniyle heyelan tetiklenmiş. Bu durum 2005-2006 yıllarında devletçe yapılan jeolojik etüt raporları ile belgelidir. En önemlisi ise Arsin ilçesi içme suyu kuyusu alanını etkilenmesidir. Bu alanın heyelanlı olması nedeniyle Yanbolu Çayı’na kirli suların sızması kaçınılmazdır. Sızıntı olması durumunda ise devlet sorumluluğu tesis sahibine devretmektedir” dedi.

Uzun ‘Ayrıca raporda ‘Bölgede yapılan araştırmalarda alternatif saha bulunamamıştır’ diye belirtildi. Tabii ki bulunamaz çünkü cennetin her yeri cennettir. Zeminin geçirgen yapısı nedeniyle uzun yıllar süresinde Karaca Mağarası özelliğinde oluşan mağaralar dikkatle incelenmeli. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu turizm açısından bu bölgeye dikkatleri çekmelidir” ifadelerine yer verdi. Taşönü Mahallesi Muhtarı Kemal Çebi ise protestoya destek vererek, çöp tesisini kesinlikle istemediklerinin altını çizdi.

Meryem Akgün


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap