SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon’da belediye otobüslerine gizli zam

Trabzon’da belediye otobüslerine gizli zam

13 Nisan 2021 Salı - 09:51




Trabzon Büyükşehir Belediye Otobüslerine yüzde 20 oranında zam yapıldı.





Geçtiğimiz ay içerisinde şehir içi dolmuş fiyatlarına zam gelerek 3 TL olmasının ardından vatandaşların önemli bir çoğunluğu belediye otobüslerine yönelmişti.

Ancak vatandaşların zamsız yolculuk hayali suya düştü. 1.40 TL olan otobüs ücretleri yüzde 20 oranında zamlanarak 1.70 TL oldu. Öğrenci ücreti ise 1.10 TL’den 1.20 TL’ye çıkarıldı

Zamlı rakamlar hakkında şimdiye kadar hiçbir resmi bilgi verilmemesi ise herkesi şaşırttı.

“Devlet sırrı” gibi hakkında açıklama yapılmaktan kaçınılan ancak otobüse bindiğinizde karşınıza çıkan 30 kuruşluk zam gizliden gizliye yürürlüğe girdi.

Konuyla ilgili ulaşılan isimler zam kararının UKOME kararında dolmuş zammı ile birlikte alındığını dile getirse de bugüne kadar hiçbir karar yayınlanmadı, hiçbir yetkili açıklama yapmadı. Ulaşılan bir çok kişi ise “Geçen ay başladı, zam geleli 3 gün oldu, zam yok” gibi farklı yanıtlar verdi.


Belediyenin resmi sitesini güncellemediği, 1 ay önce uygulanmaya başlanan dolmuş zammının ve geçtiğimiz günlerde gizlice yürürlüğe giren otobüs zammının yer aldığı UKOME kararlarının yer almadığı görülüyor. Şu saate kadar hala 19 Ocak’ta alınan kararlar listede yer alıyor.

“Yarın yürürlüğe girecek” dedirtilen ancak uygulamaya alınmış olan zam kararının yer aldığı UKOME kararının vatandaşa ne zaman açıkça şeffaf şekilde duyurulacağı merak ediliyor.

Öte yandan bu tarz durumlara neden düşülür anlamak güç.

Belki de göze gelmeyecek 30 kuruşluk zam şeffaf anlatılamadığı için 1 oy kaybı anlamına gelecek.


Diyelim ki biz yanıldık, vatandaş yanıldı, zam uygulanmaya başlanmadı, bugünden itibaren uygulamaya geçecek…

Böyle olsa dahi “yeni tarifemiz şudur” diye alınan kararı açıklamak çok mu güç?

Şeffaf olmak neden bu kadar zor? (haber61)

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap