A+ A-
Yorum
10

Trabzon Ortahisar’da ilk halk ekmek büfesi açıldı

Yayın Tarihi: 26.07.2024 - 17:13 | Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 - 17:12
Trabzon’da Ortahisar belediyesi ilk Halk ekmek büfesini açtı.

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde ilk halk ekmek büfesi hizmete girdi. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'nın duyurduğu halk ekmek projesi, Trabzon Fırıncılar Odası’yla iş birliği içinde hayata geçirildi.

Belediye hizmet binasının karşısındaki otopark alanında açılan büfede, 200 gram ekmek 8 TL’den satışa sunuldu.

ortahisar-halk-ekmek.webp

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya açılış konuşmasında “Yola çıktığımız günlere Trabzon’umuza güzel vaatler vermiştik. Biz bunları derken yapılabilecek milletin derdine demran olabilecek projelerden bahsetmiştim. Az önce kent lokantasındayım. Dokunduğum herkes Allah razı olsun dedi. mesele millete insanlara dokunmak.

İlk günden son güne güzel işler yapacağız. Birilerine de teşvik oluyor. Vatandaşın geçim derdine çare olmayanlar da artık sahadalar. “ ifadelerini kullandı.

“Açsınlar teşekkür edeceğiz”

Başkan Kaya yapacakları projelerin örnek olduğunu belirtip “Biz belediyeyi kazandığımızda meydanda 1.5 TL’ye çay satacağız demiştik. 30 yılını hizmetle geçirmiş emekliler bir çay sohbeti yapamıyorsa bu hükümetin eksiğidir. Buna çare bulunmalı demiştik. Biz emekli vatandaşlarımız için bir yer bulacağız demiştik. Aylardır 8 TL’ye satılan çay bizim söylemimizden sonra 3 liraya indi. Şimdi kent lokantası açma niyetleri var. Açsınlar teşekkür edeceğiz. Yapsınlar öğrensinler. Vatandaşa dokunmayı sosyal belediyeciliği öğrensinler” şeklinde konuştu.

ortahisar-halk-ekmek-1.webp

“Kaliteli ekmek 8 TL”

Başkan Kaya açmakta oldukları halk ekmek büfesi hakkında da bilgi vererek “Bugün burada kaliteli ve besleyici 200 gram ekmeği 8 TL’ye vatandaşımızla buluşturuyoruz. Fırıncı esnafını mağdur etmememiz lazım. Bu hassasiyetle meseleye bakıyoruz. Her mahalleye açabiliriz ama oradaki esnafı da mağdur etme hakkımız yok. Emeği gecen herkese teşekkür ediyorum. Hizmetlerimiz devam edecek. “ dedi

“Halk derin yoksulluk yaşıyor”

CHP İl Başkanı Mustafa Bak ise halk ekmek büfesi açılışında şu sözlere yer verdi “Bugün her yerde her köşede derin bir yoksulluk yaşanıyor. Çiftçiden emekliye gencinden yaşlısına. Daha dün fındık üreticisinin sesi olmaya çalıştık. Emeğin, ürünün, alın terinin hali ne olacak diye ciddi bir çalışma var. Vatandaşın ve üreticisinin sesi olmaya çalıştık. Halkımız derin bir yoksulluk yaşıyor. Halkın bu projelere ihtiyacı var. Kısa zamanda bu projeyi gerçekleştiren Ahmet başkanımızı tebrik ediyorum.”

ortahisar-halk-ekmek-2.webp

HABER61

Muhabir/Editör:Erol Taşkın
Etiketler