SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ülkede gün geçtikçe çığ gibi büyüyen ekonomik ve siyasal kriz vatandaşı isyanın eşiğine getirdi! Adalet yok demokrasi yok ekonomi bitmiş battık, sürükleniyoruz

Ülkede gün geçtikçe çığ gibi büyüyen ekonomik ve siyasal kriz vatandaşı isyanın eşiğine getirdi! Adalet yok demokrasi yok ekonomi bitmiş battık, sürükleniyoruz

Karadeniz Özel

19 Haziran 2022 Pazar - 13:58




Ülkede özellikle gariban halkın kör kuyulara teslim edildiği gerçeği gün geçtikçe daha çok vuku buluyor. Ne yapacağını bilemeyen vatandaş, “Zaten ülke olarak battık, sürükleniyoruz” diyor.





Türkiye’de vatandaşı gün geçtikçe daha da zor durumda bırakan ekonomik krizin faturası yine gariban halka kesiliyor. Zenginin daha zengin fakirin ise daha da fakirleştiği ülkemizde gelir dağılımındaki adalet sistemi tamamen çökmüş durumda. Hükümet kanadı her ne kadar ‘ülke ekonomisinin büyüdüğünü’ iddia etse de vatandaşa yansıyan herhangi bir büyüme maalesef ki görülmedi. Ay sonunu nasıl getireceğini kara kara düşünen çaresiz halk, belki de insanoğlunun en dibe düştüğü, “Umutsuzluk” girdabına kapılıp sürükleniyor.

TEPKİ BÜYÜK

Genç beyinlerin ülkenin şartlarından dolayı yurt dışına gitmek istediğini belirten öğrenci Murat Bey, “Son zamanlarda harçlık bile yetmiyor.  Asgari ücretle insanlar bırakın kenara bir şey koymayı  geçinemiyorlar.  Hem ekonomik hem de adalet yönünden çok geriye gittik. Mevcut hükümete insanların tepkisi de bu yüzden. İnşallah bu durum değişir” dedi. Ekonomini battığını söyleyen Metin Bey, “Her şey çok pahalı. Her gün her saniye zam. Ekonomi sıfır. Emekliyim, geçinemiyorum. Milletin durumu perişan. Bu durum düzelmez. Hükümetin gitmesi lazım.  Ülkemizde demokrasi yok, hukuk yok, hiçbir şey kalmamış” ifadelerini kullandı.

HUZUR VE GÜVEN YOK

Ekonomik gidişatı hiç iyi bulmadığını belirten bir vatandaş ise, “Geçinemiyoruz.  Kendi işimi yapıyorum, vergiler çok yüksek, alım gücü düşük. Eskiden lüks bir hayatımız vardı şimdi her şeyden kısıyoruz.  Gerçekten ülkemizde ekonomi çok kötü.  Ekonominin düzelmesi için önce üretim lazım. Adalet ve güven de olması şart. Bu şekilde olursa yatırımcı gelir. Huzurun ve güvenin olmadığı bir yere yatırımcı gelmez” şeklinde konuştu.

Haber: Emin SARAÇ
Kamera: Erol TAŞKIN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
5
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap