SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Üretim azaldı fiyat arttışı vatandaşı vurdu

Üretim azaldı fiyat arttışı vatandaşı vurdu

19 Ekim 2020 Pazartesi - 15:30




Karadeniz gazetesi Pazar esnafının ve halkın nabzını tutmaya devam ediyor…





Trabzon’da Kadınlar Pazarı’ndaki esnaf bir hayli zor durumda. Satıcılar, pandemi döneminde üretimin durma noktasına geldiğini ve fiyatların artış gösterdiğini belirtti

Karadeniz gazetesi, Trabzon’un Ortahisar ilçesi Pazarkapı Mahallesi’nde bulunan Kadınlar Pazarı’na giderek pazarcı esnafının ve halkın nabzını tuttu. Covid-19 sebebiyle üretimin ve satışların durduğunu söyleyen pazarcı esnafı, kara kara düşünmeye başladı. Fiyatların geçen haftaya göre pek fazla artış göstermediğini ancak vatandaşın alım gücünün azaldığı için satışların durduğunu belirten Kadınlar Pazarı Dernek Başkanı Yunus Akın, “Pandemi gerçekten kötü bir durum. Hem üretimi hem de satışları vurdu. Bu süreç tüm Türkiye’yi olduğu gibi Trabzon’u da etkiledi. Köylüler yan yana gelip ektiği ürünleri sulayamadı. Haliyle ekinler ürün vermedi. Mecburen dışarıdan alım yaptık. Alınan ürünlerin de iyisi seçilip, depolarda saklandı ki gelecekte daha pahalı satılsın diye” diye konuştu.

ALIM GÜCÜ AZALDI

Patates ve soğanda ileride sıkıntı çıkacağını belirten Akın, “Patates ve soğanda şu anlık bir sıkıntı yok, ancak gördüğümüz kadarıyla sıkıntı olacak. Piyasada fırsatçılar var. Umarım devletimiz bunlara karşı bir önlem alır. Gereken yapılırsa vatandaş da ucuz mal yemeğe devam eder.” Şeklinde konuştu.  Pazarcı esnaflarından Selim Sayar ise, “Meyve fiyatları geçen haftaya göre düştü, fakat yine de satış yok. Fazla talep olmuyor. Vatandaşın alım gücü azaldı” dedi. İşlerin durgun olduğunu söyleyen Bayram Aliköroğlu, “Okullar kapalı olduğu için insanlar yaylalara ve köylere çıktı, haliyle bu durum satışları da etkiledi. Malımız tezgahımızda kalıyor. Fiyatlar hemen hemen aynı ama alım yok” dedi.

17-18 EKİM SEBZE VE MEYVE FİYATLARI:

Patates: 1.25-1,50 Soğan: 2,5 Patlıcan: 2,5 Domates: 4.00 Salatalık: 4.00 Marul: 3.00 Yeşil Soğan: 3,5 Top Lahanası: 2.00 Ispanak: 7,5 pırasa: 4.00 Havuç: 3,5 Taze Fasulye: 7,5 Elma: 4.5 Üzüm: 6.00

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap