SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Yerli ve yabancı turistler tepki gösterdi ama Sümela'da önce can güvenliği!

Yerli ve yabancı turistler tepki gösterdi ama Sümela'da önce can güvenliği!

Karadeniz Özel

13 Haziran 2019 Perşembe - 09:42




Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Sümela Manastırı’nın geçtiğimiz mayıs ayında 1’inci etabı açılmış, turistler bölgeye akın etmişti.





Karadeniz Gazete / Furkan YİĞİT // Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Sümela Manastırı’nın geçtiğimiz mayıs ayında 1’inci etabı açılmış, turistler bölgeye akın etmişti. 

Sülemala’nın tamamen içini gezemeyen turistler ise, ‘Bu kadar yol geldik içeriyi gezemiyoruz, sadece bakıyoruz’ serzenişinde bulundu.  Turistlerin bu serzenişlerini dikkate alan yetkililer, “Açılışını yaptığımız birinci etap da öncelikli olarak vatandaşımızın can güvenliği düşünülmüştür. Herhangi bir kaya düşmesi veya en ufacık bir taşın bir vatandaşımıza gelmesine karşın şuan için tamamen manastırın içerisine girişe izin veremeyiz. Sümela Manastırı’nın 2’inci etap diye adlandırdığımız bölümüne ufak taşlar düşmekte ve bu taşlar tehlike yaratmaktadır. Bu sebepten misafirlerimiz 1’inci etap da ağırlanmaktadır. Bölgeye ulaşım da da geçmiş yıllara nazaran sorun yaşanmamaktadır” denildi.  

MAÇKA BELEDİYE BAŞKANI KOÇHAN; SERVİS SİSTEMİ OLUŞTURDUK

Öte yandan Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, bölgede vatandaşların sorun yaşamamaları için çalışmaların yapıldığını ifade etti. Koçhan, “Yerli ve yabancı turistlerimizin sorun yaşamaması açısından bazı önlemler aldık. Bunlardan en önemlisi de Sümela yolunun bir kısmını özel araç trafiğine kapattık. 2,5 TL gidiş, 2,5 TL dönüş olmak üzere dolmuşlarımızı ücretlendirdik. Bir çok turizm bölgesine göre uygun fiyatlarda vatandaşımızın can güvenliğini almak ve araç trafiğini azami orana düşürmek açısından böyle bir adım attık. Vatandaşlarımız da bu durumdan oldukça memnun” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap