SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > TÜİK, fındıkta kurala uymadı. Sabit amca da kızdı!

TÜİK, fındıkta kurala uymadı. Sabit amca da kızdı!

31 Mayıs 2016 Salı - 10:05








Fındığın son çeyrek asırdaki etkili isimlerinden Sayın Orhan Oltan’ın; “Yokuş yukarı bile yuvarlanır” dediği fındıkta muhtemelleri en iyi tahmin edip, ifade edenlerin başında da Sayın Sabit Sabır gelir. Bahçelerdeki ocaklardan, ağızlara çikolataların içine girerek lezzet kattığı aşamaya kadar birebir takip eder fındıkta olup bitenleri. Geçen hafta beni yakaladı ve “Yazsana Tarım Bakanı’na iki satır” dedi. “Neyi?” dedim. “Hani, fındık rekoltesi tek elden sadece Tarım Bakanlığı tarafından açıklanacaktı. Ama baksana Türkiye İstatistik Kurumu açıklamış. Ve geçen yıla göre yüzde 18 oranında azalarak, 530 bin tona gerileyeceğini ilan etmiş” diye devlet kurumu TÜİK’in yaptığı yanlışa dikkat çekti. “TÜİK masa başında tespit yapar. Kale almaya gerek yok” dedim ama demez olaydım, “Ne demek masa başında, yani oturduğu yerden yapar. Ben anlamam! Tarım Bakanı Faruk Çelik, Trabzon’da söylediğinin arkasında dursun ve TÜİK’e hesap sorsun” diye sesini yükseltmedi değil. Sabit Amca haksız mı? Yerden göğe kadar haklı. O zaman haksızlık ya da yanlış yapandan hesap sorulsun!

DEVLET BAHÇELİ’YE OLAĞANÜSTÜ FIRSAT!

Tarih; 6 Temmuz 1997. Devlet Bahçeli olağanüstü kongrede MHP Genel Başkanlığı’na getiriliyor. Aradan tam 19 yıl geçmiş ve tarih MHP’de 10 Temmuz 2016’da yapılacağı açıklanan yeni bir olağanüstü kongreye doğru akıyor. Hiç uzatmaya, evelemeye gevelemeye gerek yok. Olağanüstü şartlarda göreve gelen ve aralıksız 19 yıl bunu, eline 2 kez Başbakan olma fırsatı bile geçmişken değerlendirmeyen Devlet Bahçeli’nin önüne aynı şartlarda bir olağanüstü kongre imkânı daha çıkmıştır. Devlet Bey, MHP’de fırsat yaratma adına nasıl olağanüstü kongrede seçilmiş ise tam tamına 19 yıl sonra gelen yeni bir şansı, yine bir olağanüstü kongre ile kaçırmamalı ve genel başkanlığa aday olmayarak MHP ve Türkiye’nin önünü açmalıdır.

PAZARKAPI CAMİİ’NDE NAMAZ İÇİN...

“Namaz kılmak zorlaştı” başlığı atarak, geçtiğimiz hafta yetkili ve ilgililerine içler acısı durumunu aktardığımız Pazarkapı Camii’nin sorunlarının çözümü için Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden gereken açıklama geldi. Mülkiyeti, Vakıflara ait cami için gereken tespit ve müdahale için düğmeye basıldı. “Ramazan’a yetişir yetişmez ama mutlaka sorunlar çözülecek” dendi. Ama, mesela halıların değiştirilmesi için onca esnafın bulunduğu semtte “Vira bismillah” diyerek düğmeye basılamaz mı? Başta, “Artık camiinin içinde namaz kılmak istiyorum” diyen sevgili dostum Kerim ve ben olmak üzere, bir liste yapılsın. Üzerimize düşen ne ise verelim de, burnumuzu tutup, ağzımızı kapatıp, boğulma tehlikesine maruz kalmadan namazımızı şöyle huşu içinde kılalım.


RUSYA’DA İŞLER

Rusya’da Putin Devlet Başkanı, Medvedev Başbakan... İşleri nasıl sürdürüyorlar? Çarlık Rusya’sı dönemlerinde olduğu gibi... * Nasıl mı? Rus Çariçesi Katherina, hükümeti ile arasındaki ilişkileri şöyle özetlerdi: -“Bakanlarımın görüşlerine, benim gibi düşünürlerse katılırım!”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap