SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Türkiye'de uzaktan eğitim: Tablet için alyansını satan anneler var

Türkiye'de uzaktan eğitim: Tablet için alyansını satan anneler var

15 Ocak 2021 Cuma - 13:23




Samsun'da esnaf ziyaretinde bulunan CHP Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, bir kuyumcunun kendisine "Bir anne babanın evlatlarına tablet alabilmek için alyanslarını sattıklarını" söylediğini açıkladı.





CHP Samsun Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Neslihan Hancıoğlu, Vezirköprü ile Kavak ilçelerinde esnaf ziyareti yaptı. Neslihan Hancıoğlu salgın sürecinde esnafın durumuna dikkat çekti, “Hükümet, esnafı ve ücretli çalışanları kaderine terk etti. Salgın sürecinde devletin elindeki bütün kaynaklar son derece verimsiz kullanılmış ve sadece küçük bir grup azınlığın hak ve menfaatleri korundu” diye konuştu.

Sözcü'de yer alan habere göre vatandaşların çoğunluğunu ekonomik krizden ve uzaktan eğitimden şikayetçi olduğunu belirten Hancıoğlu, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımız çok çarpıcı, dramatik örnekleri bizimle paylaştılar. Bir kuyumcu kardeşimiz, bir anne babanın evlatlarına tablet alabilmek için alyanslarını sattıklarını fakat ilçedeki internet altyapısının yetersizliği nedeniyle çocuklarının bu cihaz üzerinden verimli bir eğitim alamadıklarını söyledi.

Kahvehane işletmecisi olan bir kardeşimiz, dükkanını açamadığı için aylardır evine ekmek götüremiyor ve son çare olarak başka bir esnaf arkadaşının yanında işçi olarak çalışmaya başlıyor. Bu kardeşimiz yine de şanslı. Çünkü bu zor zamanında ona sahip çıkabilen bir arkadaşı olabilmiş. Fakat bugün, onun kadar şanslı olmayan daha milyonlarca esnafımız, emekçimiz, işsizimiz var."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap