SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Ülkesinden kaçan bölgemize geliyor

Ülkesinden kaçan bölgemize geliyor

22 Eylül 2013 Pazar - 09:34




Türkiye’de kaçak işçi sayısının her geçen gün arttığı gözlenirken, bu işçilerin suça bulaştıkları belirtiliyor. Ülkemizde 1 yılda 300 bin kaçak işçi h





Şükrü ÜÇÜNCÜ Avrupa Birliği’ne uyum çerçevesinde düzenlenen "Yabancıların Türkiye’de İkamet ve Seyahatleri Hakkında Kanun" 1 Şubat 2012 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. Söz konusu kanun, büyük oranda Türkiye’de çalışan yabancı uyruklu çocuk bakıcıları ile hizmetçileri ilgilendiriyor. Türkiye’de ev işlerinde ve çocuk bakımında iş arayan Türk, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) kayıtlarına göre bulunmadığından bu işi yapmak için yurtdışından Türkiye’ye yoğun işçi transferi oluyor. GENELDE BÖLGEMİZDE Yabancı kaçak işçilik genellikle Marmara ve Doğu Karadeniz'de yoğunlaşıyor. Türkiye'de yasal yollardan veya kaçak olarak yaşayan yabancılar içinde işçilik dışı işlerle (ticaret, kaçakçılık, uyuşturucu pazarlama, vb.) uğraşanlara da rastlanıyor. Doğu Karadeniz Bölgesi'nde çalışan yabancı kaçak işçiler çoğunlukla inşaat, tarım, pazarcılık, ev işlerinde, özel çay fabrikalarında, fındık toplama ve tezgâhtarlık gibi işlerde çalışıyor. Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sezgin, İŞKUR’un il genelinde yaptığı çalışmada 11 işverene yabancı uyruklu kaçak işçi çalıştırdığı gerekçesiyle 200 bin lira para cezası uyguladığını bildirdi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap