SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Yaylalar büyük tehlikede

Yaylalar büyük tehlikede

23 Ekim 2016 Pazar - 09:26




Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, yaylalardaki betonlaşmaya ve kirliliğe dikkat çekti.





 Göktaş, “Ülkemizin her yerinde sahil bandını, akarsu yataklarını yıllarca kirlettiler. Bizler hep seslendik. Duymadılar. İşlerine gelmedi. Geldiğimiz noktada sahiller ağlanacak hale geldi. Son yıllarda doğa harikası yerleri yok ettikten son
ra gözlerini ormanlık arazilere, yaylalık alanlara diktiler” diye konuştu. “Yaylalık olarak bildiğimiz doğa harikalarına bina yapıyoruz, betonnarme evler yapıyoruz, oteller, moteller, kamp alanları yapıyoruz” diyen Göktaş, “Yaylalardaki oluşan bu çarpık ve betonarme yapılaşmanın önüne geçilmesi gerek. Yoksa kısa süre içinde buralar yaşanılacak yer olmaktan çıkacak, doğal harika olma özelliğini yitirecektir” dedi.

Göktaş, “Yaylalarda, ormanlık arazilerin bulunduğu ortamlarda betonarme yapılaşmanın olmaması ve bölgenin karakteristik yapısına uygun yapıların yapılması gerektiğini defalarca söyleyip, aktarmamıza rağmen gözünü rant hırsı bürümüş ya da ‘üç günlük dünyada güzellik benim olsun’ kafa yapısı ile yaşayanlar yüzünden doğa harikası yurdumuzun bu güzelliklerini yok ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap