SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Yeni sistem ile hızla kalkınacağız

Yeni sistem ile hızla kalkınacağız

08 Mart 2017 Çarşamba - 08:19




Tek başına iktidar olmanın tek adamlık anlamına gelmediğinin altını çizen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Tek başına iktidar olabilirsin





Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Karadeniz Gazetesini ziyaret etti. Genç, demokratik parlamenter sistemin millet iradesini koruyamadığını referandumla oylanacak Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin bu açığı kapatacağını söyledi.

PARLAMENTER SİSTEM YETERSİZ

Karadeniz Gazetesi’ne gerçekleştirdiği ziyarette, İdari Koordinatörü Selim Şener ve Başdanışman Yardımcısı Miraç Özağcı’nın sorularını cevaplandıran Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, referandumla oylanacak Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Genç, mevcut sistemin bazı açıklıklarının yeni sitemle kapatılacağını ve bu sistem sayesinde Türkiye’nin hızla kalkınacağını söyledi. 16 Nisan referandumuyla oylanacak yeni Anayasa teklifiyle demokratik Cumhuriyet sistemine geçileceğini belirten Genç, demokratik parlamenter sistemin milli iradeyi koruma noktasında yetersiz olduğunu belirtti. Genç bu düşüncesini destekleyen görüşlerini su sözlerle aktardı: “Biz mevcut sistemin millet iradesini koruyamadığını tarihi süreçte de gördük. 1960’ta da koruyamadı 1980’de de koruyamadı. Halk da bu sefer devlet yetkililerine ‘sen seçemediysen ben seçeceğim kardeşim’ dedi biz de şu anda onun anayasal tamamlamasını yapıyoruz”

ŞİMDİ TAM ZAMANI

Yeni anayasa teklifiyle önerilen Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin halka nasıl anlatılacağı sorusunu da cevaplandıran Genç, bu değişiklikle tek adamlığın söz konusu olmadığını ve tek başına iktidar olmanın o iktidara sınırsız yetkiler vermeyeceğini halka anlatacaklarını belirtti. Genç. “Bizim bu tek adamlık algısına bir cevabımız var ama ondan önce farklı bir sorun var: vatandaş ülkenin içinde bulunduğu durumda bunun zamansız olduğunu savunuyor  bize göre tam da zamanı bu konuda neden acele ettiğimizi açıklayacak birçok örnek var. Bu anlamda geriye dönüp 15 Temmuz’a bakmak lazım. 15 Temmuz’da millet ortaya çıkmasaydı bu milletin önünde Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı şu anda ne durumda olacağımızı bilemezdik. Sistem milli iradeye sahip çıkamadı. Bu defa millet şahsen sahaya indi. Bu da bir sistem eksikliğinin sonucudur” dedi.


TEK ADAM DEĞİL TEK DEVLET

Tek başına iktidar olmanın tek adamlık anlamına gelmediğinin altını çizen Genç, “Tek başına iktidar olabilirsin ama muktedir olamazsın” dedi. Cumhurbaşkanlığı sisteminin çeşitli çevrelerce yanlış yorumlandığına değinen Genç bu sistemin tek adamlık değil; tek devlet sistemi olduğuna dikkat çekti.

POTANSİYEL ARTACAK

Referandum oylamasına yaklaştığımız bu süreçte birlik içinde ülke lehine sonuçlanacak kararlar alınması gerektiğine vurgu yapan Genç, “Bu kesinlikle bir parti meselesi değildir. Bu yasa teklifi bir başka parti tarafından da yapılmış olsaydı kabul edilmesi gerektiğini söylerdik. Çünkü bu sistemle Türkiye’nin mevcut potansiyeli daha da artacak” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap