SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Yıllık hedef 2 milyon avro

Yıllık hedef 2 milyon avro

10 Haziran 2016 Cuma - 08:46




Çoruh Nehrindeki baraj gölleri üzerinde Kafes balıkçılığı yapan İbrahim Biberoğlu, yıllık hedeflerinin 2 milyon avroluk balık ihracatı olduğunu belirt





ARTVİN- Çoruh Nehri üzerinde kurulan barajlar elektrik enerjisi üreterek ülke ekonomisine katkı sunarken göllerinde yapılan kafes balıkçılığı, yöre halkının en önemli geçim kaynağı haline geldi. Borçka Barajı gölünde kafes balıkçılığı yapan İbrahim Biberoğlu, 2000 yılında Rize'de başladığı kafes balıkçılığını, Borçka baraj gölünde kurduğu tesiste yaklaşık 6 aydır sürdürdüğünü söyledi. Biberoğlu, "Eşim benim en büyük destekçim. Günümüzün tamamını balıkların bakımı ve yetiştiriciliği için harcıyoruz." dedi.

ALABALIK SATIYORUZ

Borçka baraj gölünde 10 üreticinin kafes balıkçılığı yaptığını, kendisinin de 500 ton kapasiteli alabalık üretim tesisi olduğunu ifade eden Biberoğlu, "Bu yıl gayet verimli bir üretim yaptık. Şu an hasat yapıyoruz. Bugün ilk kez yaklaşık 15 ton alabalığı Malatya üzerinden Almanya, İngiltere, Fransa ve Hollanda'ya ihraç ediyoruz. Devletimiz de bizleri her konuda destekliyor. Bu yıl ilk kez yurt dışına ihraç etmenin mutluluğunu yaşarken Samsun, Ankara, İstanbul ve Malatya illerine de alabalık satıyoruz" diye konuştu.

ÜRETİM ARTACAK

Biberoğlu, Borçka baraj gölünde balıkçılık yapan üreticiler olarak yıllık hedeflerinin yurt dışına 2 milyon avroluk ihracat yapmak olduğuna işaret ederek, "Devletimizin gerek teknik personel anlamında gerekse maddi olarak bizi daha fazla desteklemeleri halinde üretimimiz artacağına inanıyorum" dedi.


İŞLERİMİZ İYİ


Yılın belirli aylarında pazar sorunu yaşadıklarını kaydeden Biberoğlu, "Özellikle nisan, mayıs ve haziran aylarında ürettiğimiz balıkların satışında pazar sorunu yaşıyoruz. Diğer zamanlarda işlerimiz daha iyi oluyor" dedi.

BALIKLARA TEHDİT

Biberoğlu, zaman zaman göle bırakılan atıkların ve çöplerin balıkları tehdit ettiğine dikkati çekerek, "İnsanların çevreye karşı daha duyarlı olmaları gerekiyor. Göl ne kadar temiz olursa hem gölde yaşayan canlılar zarar görmemiş olur hem de üretim artar. Ürettiğimiz balıkların ihracatından hem geçimimizi sağlıyoruz hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap