SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > 2 Hedefinden biri gitti!

2 Hedefinden biri gitti!

17 Ocak 2018 Çarşamba - 07:54








Devre arasında Antalya’da yapılan hazırlık kampında, Arnavutluk ekibi karşısında basın tribünün yüksek yerinden değil de, top oynanacak sahayı belirleyen çizgilerin hemen yanı başından izleme imkanını bulduğum Trabzonspor için, Konyaspor ile üst üste oynanacak 2 maçtan biri için “kazanılamayacak” tahmini yapmıştım.

O tahminin “kazanılamayacak maçı” kupa rövanşında zuhur eyledi ve Trabzonspor bu yolda yürümeye veda eyledi. Şimdi denilecek ki,”Senin tahminine bakarsak, ligde Konya’daki maçı kazanacağız.”

Yok yok! Ben ikide bir olan umudumu da kaybettim ve ligdeki maçtan da umudumu kestim. Neden mi? Çünkü, umudumu yeşertmek ve tahminlerime su dökmek için olağanüstü çaba gösterip, futbol adına gereğini fazlası ile yerine getiren tek bir futbolcu yoktu Trabzonspor’da. Kala kala top şansına iş kalmıştı. Ama onda da işler yaver gitmedi. Gitmemesinde özellikle ceza sahası yakınında ve içinde başta Rodallega olmak üzere Trabzonsporlu oyuncuların çabuk hareket edememesi etkili oldu. Başka bir tabirle, Trabzonsporlu oyuncular topu kaleye göndermek için ayaklarında bulduklarında çok ama çok ağır hareket etmeyi tercih ettiler. Eee, rakibin de bunlara “buyur geç” diyecek hali yoktu ki! Demedi de zaten. Golünü de attı. Üstüne üstlük atabileceklerini de kaçırdı.

İşin Türkçesi, Trabzonspor’da işler yolunda gitmeyince “maçı gidilebilir” hale getirmek için, olağanüstü performans göstererek sonucu etki edecek tek bir futbolcu yoktu.

Sanki birileri “Yusuf ve Abdülkadir ne güne duruyor” der gibiydi ki, maçı ilk yarısını tribünden izledikten sonra arada stadı terk edip çıkan bir dostumuz; “Ham meyveyi kopardılar dalından” türküsünü hatırlattı. “Neden?” diye sordum. “Tamam, bu iki genç yetenekli ve umut verici. Ama kulübede tecrübeli Sosa diye biri var. Böyle maçlarda O’na müracaat edilemez miydi?” diye soruma soruyla karşılık verdi.


Haklı mı? Haksız mı? Düşünmek ve değerlendirmek gerek!

Ez cümle; “2 maçtan biri kayıp hanesine yazılacak” dediğim Konyaspor ile üst üste yapılacak mücadelenin ilk kupada yaşandı. Kupa hedefi gitti. Hafta sonu ligde de benzeri bir sonuç meydana gelirse, matematiksel olarak ihtimal dahilinde bulunan ilk 2 sıradan biri de Kaf Dağı’nın ardında olacaktır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap