SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > 3’ÜNCÜ 15 TEMMUZ...

3’ÜNCÜ 15 TEMMUZ...

14 Temmuz 2018 Cumartesi - 09:14








İlki; deniz aşırı merkezli (ABD-CIA), güneyimiz destekli (İsrail-MOSSAD), bir o kadar da şaibeli ihanet hareketinin Türk milletinin canı, kanı ve azmi ile bertaraf edildiği gündü. 15 Temmuz 2016 İkincisi; aradan bir yıl geçmesine rağmen, sadece devletin değil her alanda milletin de kılcal damarlarına kadar sirayet ettirildiği için sökülüp atılmasının daha çok zaman alacağının belli olduğu gündü. 15 Temmuz 2017 Üçüncüsü; araya Anayasa referandumu, Cumhurbaşkanlığı ve erken genel seçimin de konarak bu tür hainliklerin, ihanet hareketlerinin, artık bir daha yüz bulamayacağının sistemli bir şekilde toplum nezdinde kabul gördüğü gün (yarın) oldu. 15 Temmuz 2018 Yani 15 Temmuz tarihini teşebbüs edenler açısından nefretle, onlara karşı duranlar noktasından ise rahmet ve minnetle 3’üncü kez hatırladığımız gün. * Birincisinde; “sapla saman karıştırılmasın. Kurunun arasında yaş da yakılıp kul hakkı işlenmesin” tavsiyesinde bulunduğumuz için, çok irtibatlı birilerine “öküzün altında buzağı arattığımız” gün! İkincisinde; darbe tezgahının baş mimarları olan “CIA-MOSSAD”ın yavaş yavaş unutturulmaya başlatılması hesabının “çok ama çok yanlış” olduğunu üstüne basa basa zikrettiğimiz gün! Üçüncüsü ise; 24 Haziran ile yeni bir döneme ve yeni yönetim şekline kavuşmayla, “Artık bu ihanet hareketinin siyasi ayağına da dokunulmasının” millet tarafından dört gözle beklendiği gündür!

FINDIĞI TOPLAMAK İÇİN, TEMBELLİĞİ BIRAK, İMECE YAPMAYA BAK...

300-500 kilo ürünü olanın bile, “Nasıl toplayacağım? Kimi bulacağım?” endişesi taşıdığı (!) fındıkta toplama günleri yaklaşıyor. Oysa, ailenin 2-3 ferdi her sabah saat 5’te kalkıp, 8’e kadar toplasa, topu topu 5-6 günlük işi var o kadar fındığın! Ama, serde tembellik var ya! Çalışmadan para kazanma hesabı var ya! Devletin İşkur ile öğrettiği “yat aşağı al parayı” sistemi var ya! Dini, İslâm; “Çalışmak en büyük ibadettir” buyursa da, adam niye çalışsın ki? * Rahmetli anamın; “Ölülerin bile mezardan kalktığı zaman” olarak tarif ettiği fındık toplama ayında üretici diye geçinenlerin ahvali uzaklardan, İstanbul’dan Çarşamba Dernekler Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda fındık üreticisi Ziya Zaman öyle özetledi ki sormayın! “Fındık hasadı yaklaştı. Herkesi, ‘Nasıl toplayacağım’ telaşı sardı. Yılda bir ay sebebi; kronik tembellik hastalığı! Tedavisi nedir? Tabii ki çalışmak.” Ziya Zaman, “Mevsimlik işçi adı altında kimseyi istemiyoruz” diyerek çözüm yolunu da gösteriyor: İmece yapmak. “Bizler aramızda dayanışma yardımlaşma ile yani ‘imece’ usulüyle fındığımızı toplayabiliriz. Böylece hem unutulan bu ‘imece’ alışkanlığımızı da yeniden kazanmış oluruz hem de ekonomik olarak paramız cebimizde kalır.”

 

10'U BIRAKTI 13'E TAKTI


Adıyla adresi ile yazacağım da, inanın “reklamın iyisi kötü olmaz” mantığında biri ve de hedefi ile hesabı sadece medyada yer almak olduğu için, katkı sağlamamak için yapmıyorum! Ama, 10 gün, “10 liranın altına düşmesine müsaade etmeyeceğiz” diye tüccara adeta “fiyatı bunun altına indirmeseniz iyi olur” mesajı yollarken, bizim “üç aşağı beş yukarı 12 liradır” fiyatımızı şimdi “13 TL’den inmem”e çeken bir kafaya ne denir ki?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap