SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > DEVLETİN 3 BÜYÜK YANLIŞI!

DEVLETİN 3 BÜYÜK YANLIŞI!

12 Temmuz 2018 Perşembe - 08:44








Geçen sabah dayımın oğlu Muzaffer Tüysüz, önce bir çay ısmarladı, ardından da, "Tembellik ile ilgili yazıp duruyorsun ya" diyerek, "Devlet üç şeyi acilen sonlandırmalı"yı ekledi. Birincisi; "Tembelliği önlemek için İşkur üzerinden iş yapmadan para dağıtmayı durdurmalı." İkincisi; "Fakiri harekete geçirmek için Fak Fun Fon denilen hesaptan yapılan yardımları kısıtlamalı." Üçüncüsü de; "Fındıkta verim ve kalitenin artmasının önündeki en büyük engel olan alan bazlı desteği, ürüne verimeli." Muzaffer orda, Arsin'de! Gidin sorun, gerekçelerini daha detaylı anlatsın!

SOYLU, MOLA VEREMEZDİ!

Süleyman Soylu için, "Yeni sistemde, yeni kabinede olur-olmaz" tahmininde, "olmaz" diyenler daha fazla idi! Ama, Süleyman Soylu, yine kabinede, yine İçişleri Bakanı. Öyle veya böyle, "çok doğru bir karar, tercihtir." Çünkü, terörle olan mücadelesi bırakın bitmeyi, bana göre yolu daha yarılamamış bile olan Türkiye için, İçişleri Bakanlığı "zırt pırt" değiştirilecek bir makam değildir. Bilgi ve birikimin yanı sıra, tercihlerin çok çabuk ve kararlı bir şekilde kullanılması gereken bir bakanlıktır. İşte öncelikle ve özellikle bu gerçek üzerinden hareketle Sayın Soylu'nun İçişleri Bakanlığı'na mola uygulanmamıştır. Cumhurbaşkanından; "Durak yok, yola devam" talimatı almıştır.

TRABZON TERS KÖŞE...

"Türkiye'nin T'si olan Trabzon" adına "Bakanlar Kurulu Toto" oynayanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deyimi ile "ters köşe" olmuşlardır! Nasıl mı? Cahit Turan'ı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak tek yazan, söyleyen çıkmadığına göre, "ters köşe" geçerlidir. Haa, çıkıp da, "Süleyman Soylu'yu, Berat Albayrak'ı, Mustafa Varank'ı bildik" diye kimse övünmesin. Onları üç aşağı beş yukarı herkes tahmin ediyordu zaten! Şimdi sıra Cahit Turan'ın, Trabzon'da işi gücü konuşmak olanları "ters köşe" yapmasına gelmiştir! O da, 20 yıldır konuşulan "Güney Çevre Yolu" ile ilgili olarak, "Ayinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz" diyerek, bundan sonra tek kelime dahi eylemeden, Mağmat Boğazı’na doğru kazma vurmasıdır!


TRABZON BOTANİK!

Komşumuz Gürcistan'daki dünyaca ünlü Botanik Bahçesi, Trabzon Botanik Park için hem avantaj hem dezavantaj! Hani derler ya, "önce iyisi mi, kötüsü mü?" Önce iyisi: Batum'daki Botanik Parkı gezip görenler, bu yerlerin ne kadar önemli, değerli ve güzel olduğunu bildikleri için, Trabzon Botanik Park'a da büyük umut besliyorlar. Kötüsü ise, Trabzon Botanik Park, ne olursa olsun Batum Botanik Bahçesi gibi asla olmaz, olamaz. Çünkü Batum'daki birkaç asırlık bir yaşa sahip. Bu ahval içinde bile Botanik Park'ın, Trabzon'a yapılmış en güzel ve anlamlı yer olduğunu bilmemiz gerekiyor. Tabii kıymetini de! Bunun için Trabzon Büyükşehir'e ve başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na da teşekkür etmek bir vefa borcudur. Haa yeri gelmişken, parkın içinde Türkiye'deki 21 fındık çeşitinin yer aldığı bahçe ile kütüphane biçiminde Fındık Evi'nin Trabzon Ticaret Borsası'nın katkıları ile hayata geçirilmek üzere olduğunu da hatırlatalım.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap