SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Dikkatli olmak gerek…

Dikkatli olmak gerek…

26 Kasım 2018 Pazartesi - 09:29








Seçim tartışmaları içerisinde kaynayan adımlar var onları da yakından takip etmek gerek. Eczacıların denetim formunda, “Atatürk’ün resmi mevcut mu’ ibaresi Sağlık bakanlığı tarafından 2017 formunda kaldırıldığı ortaya çıktı.

Diğer taraftan, yazdığı kitapta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve cumhuriyet kadrolarını, ‘dini bilginlerini katletmekle’ suçlayan Ruhi Özcan’ı anmak için Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde panel düzenleniyor. Bu panele il müftüsünden milletvekiline kadar herkes katılıyor.

Hep söyledim yine söyleyeceğim, uğraşmayın, debinmeyin milletin içindeki Atatürk sevgisini bu tür maniplelerle yok edemezsiniz.

Milletin dikkati başka alanlara kaydığı sırada fırsat kollayanlar hemen harekete geçip Atatürk ile ilgili olumsuzluklara imza atmaktan kaçınmıyorlar. Onlara söyleyeceğim, gelin bırakın bu ayak oyunlarını.

SEÇİM… SEÇİM…


Seçimle yatar, seçimle kalkar olduk. Kim aday olacak diye adeta toto oynanmaya başlandı. 31 Mart 2019 yılındaki yerel seçimde ittifak jestleri yapılıyor. İktidara, muhalefetin adayı kim olacak beklentisi sürerken bölgemizde 6 ilde iktidar partisinin adayları belli oldu.

Trabzon ise bir başka güne ertelendi. Trabzon’da yaşanan belirsizliğin nedenlerini iktidar partisi mensupları irdeliyordur. Genel merkez mevcut aday adayları arasından birini, yada mevcut başkanlardan aday tespite yapmakta bu kadar neden zorlanıyor dersiniz.

Trabzon’da yeniden anket yapılmasının istenmesi mevcut aday adayları arasında fark olmadığından mı, yoksa parti içi dengelerde üst yönetime yakın olanların yakın markajımı etkili oldu dersiniz. Öğrendiğim kadarı ile Cumhurbaşkanı’nın masasına sürekli değişik bilgilerin konulması, adaylar ile ilgili hazırlanan raporlardaki çelişkiler bugün ki tablonun oluşmasına neden olmuş. Trabzon’un doğusundaki ilçelerde Arsin hariç aday değişimi yaşanmayacak gibi görünüyor. Doğu’da ise Vakfıkebir hariç bütün ilçelerde değişimler yaşanabileceği söyleniyor.

Büyükşehir için bir isim üzerinde mutabık kalınmaması, MHP’nin aday gösterme çalışmalarının beklenenin altında olması Trabzon’da bir ittifakın mı yaşanacak iddialarını güçlendiriyor. AK Parti ile MHP cumhur ittifakı adı altında yerel seçimde de hızlı adımlar atıyor. MHP İstanbul, Ankar ve İzmir’den vazgeçerken, AK Parti’ni de Adana, Osmaniye gibi illerden feragat edebileceği iddia ediliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap