SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > FINDIK FİYATI; "3 AŞAĞI 5 YUKARI!"

FINDIK FİYATI; "3 AŞAĞI 5 YUKARI!"

30 Haziran 2018 Cumartesi - 10:38








Külleme idi, Amerikan Beyaz Kelebeği idi, dahası güneşin kasıp kavurduğu şu günlerde, suya ihtiyacı olup olmaması bir kenara konuldu. Aklı fikri çocukluktan kalma “oyunda” kalanlar ve de para kazanmanın tek yolunun “fiyat” üzerinden olduğunu sananların beyanlarıyla fındık gündemi iyiden iyiye meşgul etmeye başladı bile!

Diyeceksiniz ki; “24 Haziran seçimlerinde oy hesabı yapanların meydanlarda verdikleri 15-16 liralık söz ile meşgul etmeye zaten başlamıştı zaten!”

Haklısınız! Ama, bu ürün üzerinden siyaset yapanlar ve yapmak isteyenlere; “Fındık sektörü öyle veya böyle, üretim ya da fiyat üzerinden yapılan vaatler, ortaya konan spekülasyonlar hiçbir zaman seçim sonuçlarına olumlu veya olumsuz etki eylememiştir. Bu 1983’ten sonra yapılan seçimlerdeki sandıklardan çıkan oylarla sabittir” yüzlerce kez hatırlatmamış mıydık?

*

Ama, diyeyim; “Alışkanlıklar paslı çivi gibidir. Söküp atmak zordur”, siz söyleyin “Alışmış, kudurmuştan beterdir” gerçeğinin karşılık bulduğu bir toplumu yönetmeye talip olanlara ne dersen de anlamadıkları bir kere daha kanıtlandı!


Muhalefet kürsüden, “Fındığınızı 15 liradan alacağız” dedi. “Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer” babından iktidar ise “Gerekeni yapacağız. Üreticimizi mağdur etmeyeceğiz” açıklaması ile geçiştirdi. Peki, sorarım size: “Oyları kimler aldı?”

Cevap ortada!

Bizi ilgilendiren geçmişe takılıp kalma değil, gelecek için neler yapılabileceğidir. Onun için fındığa verilecek fiyat, üreticilerin memnuniyeti kadar, alıcıların da talepleri göz önünde bulundurularak yapılmalıdır. Şimdiye kadar da istisnalar hariç hep öyle oldu.

*

Yine de, soracaksınız ki; “Bırak evelemeyi! Kaç lira olur?”


Öncelikle benim işim değil. 40 yıldır yazıyorum. Hiç fiyattan dem vurmadım ki!

Ama; “Birincisi, muhalefetin dediği kadar olmaz. İkincisi geçen yıl piyasada işlem gören fiyatın da altına inmez” diyeyim.

Ona göre hesabı kitabı da “üç aşağı beş yukarı” diyerek siz yapın.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap