SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > OFG'NİN "YENİDEN" ŞANSI!

OFG'NİN "YENİDEN" ŞANSI!

08 Temmuz 2018 Pazar - 09:05








Gazetelerin manşetlerin de, internet sitelerinin kulis sütunlarında Trabzon Belediye Baş- kanlığı için aday adayı olarak lanse edilen (!) isimlere bakıyorum da; kod adı “OFG” olan mevcut başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ben diyeyim “hatırı sayılır”, siz söyleyin “önemli” işler yapmış demek ki!

Çünkü, ombudsmanından tutun da, bakanlık ve milletvekilliği yapanlarına kadar öylesine isimler AK Parti adaylıığı için zikrediliyor ki!

Bu da demektir ki, Trabzon ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı bu denli, kariyer derecesi yüksek zatı muhteremlerin tercih edeceği bir marka değeri haline getirilmiş.

Şayet durum böyle ise (ki adaylara bakıldığında öyle anlaşılıyor), OFG’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 3’üncü kez işinden ayrılma” talimatıyla görevlendirilmesi muhtemel, hatta en güçlü ihtimal gibi gözükmüyor mu?

DOLAR DA SOĞAN KOKUSU!


“İç tezgahlar, dış güçler” derken, dolar aldı başını gitti, patates soğan tencereleri titretti!

Sonuçta, “dış güçler” hesabına dünya da tüm paralar dolara karşı değer kaybetti. Ama, her ne hikmet ise, en fazla değer kaybeden Türk Lirası oldu.

Patates-soğanı mı soru-yorsunuz? 24 Haziran’da kurulan sandıklar, 25 Haziran’da kaldırıldığında, neredeyse yarı yarıya düşecek idi! Düşen bu sahiplerine ait iddialar oldu! Anlayacağınız, doları da soğan kokusu sardı!

SEÇİMİN YERİNE GEÇİM ALMALI...

Yerel seçimler erkene alınıp, Kasım’da yapılır ise, “5 yılda 5 seçim” icra edilmiş olunacak.


Sanki bu ülkenin tek derdi ile demokrasinin tek argümanı seçimmiş gibi bir ortam yaratılmış gidiliyor!

Artık “fabrika ayarlarına” dönmek lazım. Yani, seçimden çok geçim işlerine yoğunlaşmak, çalışmak, emek harcamak gerek.

Bunun için de bıkkınlık derecesine varan seçim işlerinden, miting meydanlarından kurtulmamız lazım.

Hatta önümüzdeki 5 yıl hiç ama hiç hatırlamamamız şart. O nedenle diyorum ki, halâ bazı sokak ve meydanlardaki parti flamaları ile boy boy fotoğrafları kaldırmakta yarar var.

DİN İMAN, AŞK MEŞK!


Epey zamandır, haftasonu yazmıyorduk. Asım Kemal, “Gel şu ahaliyi seçim meydanlarından kurtarıp, geçim derdini düşünmekten hiç değil ise hafta sonları uzak- laştıralım. Biraz din iman,yol yordam, aşk meşk yazalım” isteğinde bulundu.

“Bana uyar” dedikten sonra, gerçekler üzerinden ihtiyaçlara akıl fikir ile derman olalım istedik.

Çünkü şunu çok iyi biliyoruz: “Aşk ile iman birbirlerine benzerler. Gerçek aşıkların ve gerçek dindarların sebeplere ve kanıtlara ihtiyaçları yoktur”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap