SON DAKİKA



Haber > Magazin > "1 mayıs'ta taksim çağrısı

"1 mayıs'ta taksim çağrısı

25 Nisan 2015 Cumartesi - 18:11




DİSK, KESK TMMOB, TTB ve sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu topluluk, üzerinde “1 Mayıs’ yazılı pankart ile Fransız Konsolosluğu’nun önüne yürüdü.





 

1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından yapılan açıklamada, “Taksim, bir kez daha yasaklanmak isteniyor. Hükümet kendi yaptığı 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’na uymuyor. 1 Mayıs ile ilgili açılan her davada kaybediyorlar Biz 1 Mayıs’ta Taksim’de olacağız. 1 Mayıs’ta Taksim’e çağrı yapıyoruz" denildi.

DİSK Genel Sekreteri ve 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Arzu Çerkezoğlu yaptığı açıklamada;

“Tüm haklılığımıza, meşruluğumuza, ulusal ve uluslar arası mahkeme karırlarına rağmen, 1 Mayıs meydanımız bir kez daha yasaklanmak isteniyor. Geçtiğimiz yıllarda, 2013 ve 2014’te 1 Mayıs ile ilgili AİHM kararlarına uymayanlar, şimdi de iç hukukta alınan mahkeme kararlarını yok sayıyor. Hükümet kendi yaptığı 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’na uymuyor. 1 Mayıs ile ilgili açılan her davada kaybediyorlar Her mahkemede iddiaları çürüyor. Ama ülkeyi yönetenler suç işlemeye devam ediyor  dedi.

 


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap