SON DAKİKA



Haber > Magazin > Batum-Artvin sanat buluşması

Batum-Artvin sanat buluşması

04 Şubat 2016 Perşembe - 10:45




Acara Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Batum’da Artvinli Ressam Kemal Çelik’in ”Batum-Artvin Sanat Buluşması” konulu resim sergisi açıldı.





Acara Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Batum’da “Batum-Artvin Sanat Buluşması” konulu resim sergisi açıldı. Acara Sanat Müzesi’nde Artvinli ressam Kemal Çelik’in Artvin Valiliği ile Türkiye’nin Batum Başkonsolosluğu’nca düzenlenen serginin açılışına, Artvin Vali Yardımcısı Mehmet Ali Öztürk, Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, Acara Özerk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Avtandil Beridze, Acara Eğitim Kültür ve Spor Bakanı Giorgi Tawamaişvili, Azerbaycan’ın Batum Başkonsolosu Raşet İsmailov, Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Arhavi Kaymakamı Şeref Aydın, çok sayıda sanatsever katıldı. Sergide, Artvinli ressam Kemal Çelik’in suluboya çalışmasından, 26’sı Artvin doğasını anlatan Türkiye’nin çeşitli illerinden oluşan toplam 45 tablo yer aldı. Artvin Vali Yardımcısı Mehmet Ali Öztürk serginin açılışında yaptığı konuşmasında, Türkiye ile Gürcistan’ın dost ve kardeş iki ülke olduğunu belirterek,” Bu tür sanat faaliyetleri iki ülke arasındaki mevcut iyi ilişkilerin gelişmesinde bir köprü vazifesi görüyor. Her iki ülke halklarının kaynaşması açısından son derece önemli" dedi.

Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan ise, “Batum Başkonsolosluğu olarak ülkemizle Batum’u ve Acara Özerk Cumhuriyeti’ni kültürel faaliyet alanlarında da bir araya getirmek istiyoruz. Bu amaçla Artvin Valiliği ve Batum Başkonsolosluğu olarak, Artvin’in Türkiye’ye mal olmuş ünlü ressamı Kemal Çelik’i Batum’a davet ederek, resim sergisi açmasını sağladık. Başkonsolosluk olarak kültür ve sanat faaliyetleri olarak daha önce İstanbul, Bursa ve Trabzon’da benzer faaliyetler gerçekleştirdik. Türk sanatçıların eserlerini de Batum’da, Gürcü sanatçıların değerli eserlerini de Türkiye’de sergiliyoruz. Bu faaliyetlerle Türkiye ile Gürcistan’ın ressamlarını, sanatçılarını, akademisyenlerini, protokolünü ve önde gelen insanlarını bir araya getiriyoruz."dedi.

Acara Özerk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Avtandil Beridze ise, Türkiye’den gelen misafirleri ülkelerinde görmekten oldukça mutlu olduklarını, bu tür sanatsal faaliyetlerin iki ülke arasında önemli bir köprü kurduğunu söyledi. Ressam Kemal Çelik de, “İlk kez yurt dışında bir sergi açıyorum. 26’sı Artvin coğrafyasından olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinden 45 tablo var. Bugüne kadar 70 ilde resim sergisi açtım. Ülkemiz ve memleketimiz çok güzel. Bu güzelliği elimden geldiğinde resim yaparak, tablolarda ölümsüzleştirmek istedim. Kalemle ve fırçayla uğraşan insanlar 100 yaşına da gelse kalem ve fırça tutmaya gücü yeter. Resim sanatı ile 4 ölümcül hastalığı yendim. Kendimi dünyanın en şanlı insanı olarak görüyorum” dedi. Sergi 4 gün süreyle açık kalacak.

Turan ŞENTÜRK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap