SON DAKİKA



Haber > Magazin > Ölen 14 kişi son yolculuğuna uğurlanıyor

Ölen 14 kişi son yolculuğuna uğurlanıyor

06 Haziran 2016 Pazartesi - 17:39




İçinde bulundukları midibüsün sulama kanalına düşmesi sonucu hayatını kaybeden 14 kişi için İskenderun'da cenaze töreni düzenlendi.





Hatay'ın İskenderun ilçesinden gezi için yola çıkan Beş Temmuz İlkokulu öğrencileri ve velileri iki midibüs ile dönüş yoluna geçtikleri sırada, midibüs Osmaniye'de sulama kanalına devrilmişti. Sualtı polisleri, AFAD ve itfaiye ekipleri saatleri süren arama çalışmaları sonrasında 6'sı çocuk 14 kişinin cenazesine ulaşmıştı. 26 kişi de yaralı kurtarılmış, cenazeler daha sonra yakınlara teslim edilerek, Hatay'ın İskenderun ilçesine götürülmüştü.

MORG ÖNÜNDEN ACI FERYATLAR YÜKSELİYOR

İşte o katliam gibi kazada hayatını kaybeden 14 kişinin cenazesi İskenderun'a getirildi. Sabaha karşı İskenderun Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cenazelerin işlemleri devam ediyor. Morg önündeki bekleyişleri süren hayatını kaybedenlerin yakınları sinir krizleri geçirdi.  Öte yandan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da İskenderun Devlet Hastanesine gelmesi bekleniyor.

5 ÖĞRENCİ İÇİN CENAZE TÖRENİ

Hayatını kaybeden 14 kişiden Beş Temmuz İlköğretim Okulu öğrencisi olan 5 öğrenci için ise bugün İskenderun Atatürk Anıtı alanında cenaze töreni düzenlendi..  Cenaze törenine dün gece kente gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ında katılması bekleniyor. Öte yandan Beş Temmuz İlköğretim Okulu'na yaşanan feci olaydan dolayı 1 gün süre ile eğitim-öğretime ara verildi.


SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Hatay Valiliği ise, İskenderun'dan Osmaniye'ye geziye giden ilkokul öğrencileri ile öğretmen ve velileri taşıyan midibüsün sulama kanalına devrilmesi sonucu 14 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin, gezinin, MEB Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği'nin 21. Maddesi'ne aykırı olarak mülki amirden izin alınmadan düzenlendiğini tespit ederek ve konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Elim kazada midibüste bulunan yolculardan 5’i öğrenci, 1’i öğretmen, 6’sı veli, araç şoförü ve 1 bebek olmak üzere 14 kişinin hayatını kaybettiğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Kazada Nur Seviner, Ferruşah Eşen, Nehir Uludağ, Beritan Geyik, Merve Pembe, Sevgi Ayaz, Ahmet Cebeci, Bahadır Karakurt, Meral Sarı, Umut Ayaz, Baver Keyik, Sultan Keyik, Yağmur Keskin ve Müzeyyen Keskin hayatını kaybetti. Kazadan yaralı olarak kurtulan 24 kişi, ayakta tedavilerinin ardından taburcu edilmiş olup, durumu ağır olan 2 kişinin tedavisi devam etmektedir.

Söz konusu gezinin, MEB Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği’nin 21. Maddesi'ne aykırı olarak mülki amirden izin alınmadan düzenlendiği tespit edilmiş olup, konu ile ilgili soruşturma başlatılmıştır. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz.''


ÖĞRENCİLERİN OKULUNDA YAS VAR

14 kişinin hayatını kaybettiği Beş Temmuz İlköğretim Okulu'nun bahçesinde toplanan öğretmen ve öğrenciler, kazada hayatını kaybedenler için gözyaşı döktü. Öğrencilerden Aşina Bedir, kazada kaybettiği öğretmeni Ahmet Cebeci için yazdığı mektubunda "Sen çok iyi bir öğretmendin, hem de çok iyi" ifadeleriyle öğretmenini ne kadar çok sevdiğini anlattı.

Bir başka öğretmen İsmail Akay ise meslektaşı için yazılan mektubu gözyaşları içinde panoya astı. Her yıl sonunda izinli olarak düzenlenen gezilerin yanı sıra velilerin de çeşitli etkinlikler planladıklarını belirten Akay, "Bu gezi de velilerimizin düzenlediklerinden bir tanesiydi. Maalesef böylesine üzücü bir sonuçla karşılaştık. Allah hepsine rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TAZİYE MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden paylaştığı mesajında, hayatını kaybedenlerin yakınlarına sabır dileyerek, "Osmaniye'de, otobüsün sulama kanalına düşmesi sonucu kaybettiğimiz 14 canımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum" dedi.


ANNE VE KIZI DEFNEDİLDİ

Hayriye Nur Seviner ile boşandığı eşinden olan kızı Nehir Uludağ'ın cenazeleri, hastane morgundan alındıktan sonra İskenderun Kaptanpaşa Camii'ne getirildi. Anne- kızın tabutlarının yan yana konulduğu törene Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Hatay Valisi Ercan Topaca, Osmaniye Valisi Kerem Al, milletvekilleri ile ölenlerin ailesi yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Kızı ve torununu kaybetmenin acısını yaşayan Kamile Seviner ile eşi Yusuf Seviner, törende tabutlara sarılıp gözyaşı döktü. Cenaze namazının kılınmasının ardından anne- kızın cenazeleri Çankaya Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İKİ ÇOCUK ANNELERİYLE YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİ

Sultan Keyik ile çocukları Beritan ve Baver Keyik'in cenazeleri ise Buluttepe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Çankaya Mezarlığı'nda toprağa verildi. Eşi ve çocuklarını kaybeden Vedat Keyik, törende yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi.


Kazada ölenlerden Müzeyyen Keskin ile kızı Yağmur Keskin'in cenazeleri Karaağaç Konarlı Mezarlığı'nda, Bahadır Karakurt'un cenazesi Çankaya Mezarlığı'nda, Merve Gül Pembe'nin cenazesi ise Şekere Mezarlığı'nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Ferruşah Eşen'in cenazesi ise Diyarbakır'a gönderildi. Öğretmen Ahmet Cebeci'nin de yarın İskenderun'da toprağa verileceği belirtildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap