SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Anket çalışması durduruldu

Anket çalışması durduruldu

05 Şubat 2018 Pazartesi - 07:30








AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her ay düzenli olarak yaptırdığı anket çalışmalarını bir süreliğine durdurdu. Son yapılan MKYK toplantısından sonra anket çalışmalarının ikinci bir talimata kadar durdurulduğu ifade edildi. Parti yetkililerinin yaptığı açıklamada, son dönemde özellikle büyükşehir belediye başkanları ve il başkanlarının anket çalışmasını duydukları andan itibaren her türlü gücü kullanarak çalışmaları etkiledikleri ve bu yönde kendilerinin birinci olması için anket çalışmalarını manipüle ettikleri ifade edildi. Bilindiği üzere birçok anket firması veya dergiler belirli isimleri birinci seçerek Türkiye gündemine oturtup ülkenin en başarılı belediye başkanı, milletvekili veya il başkanı olarak kamuoyuna sunuyordu. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tür uygulamaların doğru olmadığını, doğru olmayan verilerin parti teşkilatlarını da yanılttığını söyledi. Bu nedenle AK Parti'de her ay düzenli olarak yapılan anket çalışmaları bir süreliğine askıya alındı. Diğer taraftan, Erdoğan’ın sadece kendisinin kontrolünde baskın anketler de yaptıracağı iddia ediliyor.

***

GÜMRÜKÇÜOĞLU HALKLA BULUŞTU

Bu hafta sonu havaların iyi gitmesi en çok da Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun işine yaradı. Halk günleri uygulamasını her hafta salı günleri yapan, bunun dışında fırsat buldukça halkın arasında olmaya özen gösteren Başkan Gümrükçüoğlu hafta sonunu da vatandaşlara ayırdı. Havaların sıcak olmasından ötürü sahile giden ve parklarda bulunmayı tercih eden vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Gümrükçüoğlu Beşirli sahilinden Ganita'ya kadar olan alanı yürüyerek arşınladı ve halkın taleplerini dinledi. Sahildeki gezi programında vatandaşlara ‘Sahilde yapılan Gülcemal projesi içinde ne olmasını istersiniz?’ sorusunu sorarak mini bir de anket yaptı. Vatandaşların önerilerini tek tek not eden Başkan Gümrükçüoğlu'na en çok sosyal talepler iletildi.

***


ARSİN'DEN GELEN İSYAN

Trabzon'un Arsin ilçesi Yanbolu Vadisi’ndeki Hara Mahallesi'nde kurulmak istenen bakır işletme tesislerine mahalle sakinlerinden sert tepki geldi. Mahallede başlatılan imza kampanyalarıyla vadiye kurulmak istenen bakır işletme tesisinin bölgeye, bölge sularına ve Arsin içme sularına ciddi zarar vereceği haykırıldı. Vatandaşlar, turizm vadisi ilan edilen bölgeye kurulmak istenen maden tesisinin buraya büyük zarar vereceği görüşünde. Mahalle sakinleri, asla yatırıma karşı olmadıklarını fakat insan hayatının birebir yaşadığı ve en önemli unsuru olan su gözelerinin bulunduğu yere ve turizm vadisi ilan edilen bir yerel maden işletme tesisinin kurulmasının da doğru olmadığını ifade ediyor. Vatandaşlar, muhtar Mustafa Tiryaki ve Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen’den bu doğrultuda bir açıklama bekliyor. Başkan Şen'in mahalle sakinlerinin bu talebine nasıl karşılık vereceği şimdilik soru işareti.

***

REVİ SONA GELDİ GİBİ

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi önümüzdeki dönem il teşkilatında çalışacağı isimleri tek tek belirliyor. Revi'nin İl Genel Meclisi başkanı olduğu dönemde çalıştığı arkadaşlarının birkaçını listesine alacağı konuşuluyor. Revi'nin listesinde olan ve devletten çizim veya yapım ihalesi alan isimleri ise bu dönem dışarda tutacağı belirtiliyor. Revi’nin liste yapmak için oldukça zorlandığını hatta eski milletvekilleri, bakanlar dahi Revi’ye isim önerdikleri, bunun yanında milletvekillerinin belediye başkanlarının da Revi’ye isim baskısı yaptıkları söyleniyor. Bu bağlamda Revi'nin bunca baskıya rağmen çok güçlü bir liste ile parti teşkilatının karşısına çıkacağı konuşuluyor.


 

 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap