A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 23.09.2024

Yayın Tarihi: 23.09.2024 - 09:01
Olaylar ve Yaşananlar | 23.09.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

YILMAZ’IN RUHUNA İTHAFEN

ANAVATAN Partisinin unutulmaz genel başkanlarından ve eski başbakan Mesut Yılmaz mevlit töreniyle anılacak. 2020 yılında kaybettiğimiz unutulmaz politikacı Mesut Yılmaz’ın ruhuna ithafen mevlit töreni düzenlenecek. 24 Eylül Salı günü akşam namazı ile yatsı namazı arasında Trabzon İskenderpaşa Camiinde organize edilecek mevlit törenine tüm Trabzon halkı davet edildi.

AK PARTİ’DE FATURA KESİLMEYE DEVAM EDİYOR

22 yıldır tek başına iktidar olan AK Parti ilk kez 31 Mart’ta yapılan yerel seçimde birinciliği CHP’ye kaptırmıştı. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim başarısızlığını il başkanlarına kesmeye devam ediyor. Önceki gün AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas ve Ağrı İl Başkanı Orhan Güngör, yaptıkları açıklama ile görevlerini bıraktıklarını duyurmuşlardı. Adıyaman, Mardin, Rize Şanlıurfa, Afyonkarahisar, Erzincan, Gaziantep, Kastamonu, Osmaniye ve Zonguldak il başkanlıklarına atama yapılmıştı. AK Parti’de kongre sürecine girildiği şu günlerde il başkanlıklardan alınmalar devam edecek gibi gözüküyor. İl başkanlık görevinden alınacak iller arasında bölgemizde Trabzon ve Artvin de var. AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu ile Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı’nın görevden alınmasına kesin gözüyle bakılıyor.

FARUK ÇELİK’İ KANDIRIYORLAR!

Artvin’den AK Partili bir okurumuz aradı. Artvin’de yaşananlar üzerine konuştuk, doğrusu çok çarpıcı konular anlattı, anlatmakla kalmadı, belge-bilgi ne varsa gönderdi. 31 Mart yerel seçimlerinde büyük hayal kırıklığı yaşayan AK Parti Artvin’de gün geçtikçe eriyor. Olumsuzluklar arka arkaya geliyor. Eski bakan AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik hem partisine hem de Artvin’e sahip çıkma noktasında hamleler yapıyor ama çok fazla geri dönüş alamıyor. Çünkü hem AK Parti Artvin İl Teşkilatı hem de İl Genel Meclisi üyeleri tarafından eksik ve hatalı bilgilendiriliyor. Faruk Çelik’e şirin gözükme içinde olanlar aslında ona bir anlamda kötülük yapıyor. Artvin’den arayan okurumuz, bu duruma tepki gösterip “Kişisel çıkarlar her şeyin önüne geçmiş. Özel yaşamları batak haline gelen, AK Partili gözüküp solcuların masasından kalkmayanlar hem davaya hem partiye büyük zarar veriyorlar. Bu gidişat hiç iyi değil” dedi.

ÇAYKUR'UN ZARARLARI

Türkiye Varlık Fonu bünyesinde bulunan ve 2017 ve 2021 yılları arasında zarar açıklayan Çaykur'un 2023 Faaliyet Raporu içerisinde, “Teşekkülümüzün geçmiş yıl zararlarının 2.3 milyar TL tutarındaki kısmı enflasyon düzeltmesi ile tasfiye edilerek 2024 yılına devreden geçmiş yıl zararı 46 milyar 129 milyon 994 bin 308.54 TL. 2023 yılı dönem net kârı ise 69 milyon 265 bin 331.83 TL’dir'' denildi. ÇAYKUR, geçen iki yılı (2022, 60.2 milyon TL ve 2023, 69.2 milyon TL) kârla kapattı. Söz konusu raporda kurumun kredi borcuna ilişkin, “2023 yılı cari dönem sonu itibarıyla kısa vadeli mali borçlar hesabının bakiyesi 5 milyar 822 milyon 700 bin TL’dir. Bu borcun tamamı banka kredilerinden oluşmaktadır ve geçen yılın (2022) bakiyesi olan 4 milyar 841 milyon 500 bin TL’ye göre yüzde 20.27 oranında artış göstermiştir” ifadeleri kullanıldı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE OLACAK?

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücretin 20-21 bin TL arasında olabileceğini bildirdi. En düşük emekli maaşının 15 bin TL'ye çıkarılacağını söyleyen Erdursun, memur maaşlarına yüzde 10 zam yapılacağını öngördüğünü belirtti. Erdursun, “Memurların aylıklarına da yüzde 10 artış yapılacak şimdiden söyleyeyim. Memur ve memur emeklilerine yüzde 10, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yüzde 13,5 ila 15 arasında artış yapılır. En düşük emekli aylığı yüzde 20 artış 15 bin TL'ye tamamlanır." dedi.

ÖKSÜZ BAŞKANA TAM DESTEK

Aralık ayında İstanbul’da yapılacak kongrede Trabzon Dernekler Federasyonu (TDF) Başkan adaylığını açıklayan İsmail Turgut Öksüz çalışmalarına, ziyaretlerine devam ediyor. İstanbul’da mevzu hem Trabzon hem de Trabzonspor olunca akan sular durur mantığı ile şehrine hizmet eden Öksüz’e her kesimden ciddi destek var. Yıllardır içine kapanık, sadece belirli kişilerin himayesinde, şeffaf olmayan bir anlayışla yönetilen Trabzon Dernekler Federasyonuna yeni bir kimlik kazandırmak isteyen Öksüz sivil toplum kuruluşlarına, derneklere yapmış olduğu ziyaretlerle birlikte sosyal medya platformundan neden aday olduğu noktasında samimi ve net açıklamalar yapmaya devam ediyor. “Trabzon Dernekler Federasyonu deyince akla artık sadece Trabzon Günleri gelmeyecek” diyen Öksüz, “Trabzon marka bir şehir, değerleri tartışma götürmeyecek tarihi geçmişe sahip. Trabzon’u gerçek manada her yönüyle temsil edeceğiz” dedi.

Etiketler