A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 24.09.2024

Yayın Tarihi: 24.09.2024 - 09:16
Olaylar ve Yaşananlar | 24.09.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

LİYAKATLİ VE DÜRÜST

Trabzon Belediyesi Eski Başkanı Orhan Karakullukçu 87 yaşında hayata gözlerini yumdu. Karakullukçu için başsağlığı dileyenlerin yanı sıra onu yakından tanıyan, başkanlığı döneminde belediye meclisi üyeliği yapan Hasan Cömert, "Efsane belediye başkanımızı kaybettik. Kendisiyle 40 yılı aşkın bir dostluğum oldu. Üniversite yıllarında bana öğretmenlik de yaptı. Özel bir mühendisti. 84 seçimlerinde yollarımız kesişti. Esas dostluğumuz orada başladı. Belediye başkanıyken, ben de başkan vekiliydim. Hayatımda gördüğüm en liyakatli ve dürüst insanlardan biriydi. Bize çok şeyler öğretti. 5 yıllık görev sonrasında da birlikte çok iş yaptık. Bana ağabeylik ve babalık da yapmıştır. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

ASLA UNUTULMAZ

AK Parti Trabzon Milletvekili ve TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, Karakullukçu ile sık sık görüştüklerini ve fikirlerini aldığını belirterek, "Trabzon'a değer katan önemli bir ismin son yolculuğunda buradayız. 84-89 gibi zor bir dönemde görev yaptı. Belediyecilik kutsal bir iştir. Şehirde yaşayanların hayatını kolaylaştırmak ve konforlu hale getirmektir. Kısa sürede güzel işlere imza attı. Trabzon gibi kültür ve medeniyet şehrine hizmet etmek herkese nasip olmaz. Şehrimiz böyle güzel hizmetler yapan kişileri asla unutmaz. Bakanlık döneminde kendisiyle sık sık görüşmüş ve enerji almışımdır. Tekrar başımız sağ olsun. Kendisine Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun" dedi.

EKİM İNCELEMEDE

Trabzon Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in bu hafta inceleme yapılacak yerler listesinde Söğütlü Mahallesi yer aldı ve ilk durağı kültür merkezi oldu. Kültür merkezi inşaatını inceleyen Başkan Ekim, kaba inşaatın tamamlandığını belirtti. Kültür merkezi içerisindeki ince işlerin ve sosyal alanların dizaynının yapıldığını da bildiren Başkan Ekim, Söğütlü Kültür Merkezi’nin kısa zamanda hizmete gireceğinin de müjdesini verdi. Akçaabat Kültür Merkezi tamamlandığında içerisinde; 600 kişilik amfi salon (tiyatro, konser, toplantı vb.), çok amaçlı salon (sergi vb.), fuaye alanı, kültürel ve sanatsal faaliyetler için atölyeler ve bürolar, kütüphane, sportif alanlar, kafeterya (kapalı ve açık alan), kapalı otopark, sirkülasyon alanları, idari ve teknik alanlar bulunacak.

8 FAKÜLTE

Gümüşhane Üniversitesi tarafından 14.06.2023 tarihli ve 314 sayılı Senato Kararı’nda yer alan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun tamamen kapatılıp Spor Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürülmesi kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanıp Resmi Gazete’de yayımlandı. Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulması, kapatılması ve adlarının değiştirilmesine ilişkin 19.09.2024 tarihli 8991 sayılı karar ile üniversitenin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Spor Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürüldü. Spor Bilimleri Fakültesinin eklenmesiyle birlikte üniversitedeki fakülte sayısı 8’e yükseldi.

BAYBURT’UN TANITIMI

Bayburt Belediyesi şehrin tarihi dokusunu, doğal güzelliklerini ve eşsiz lezzetlerini tanıtmaya devam ediyor. Belediye, tarih ve kültür şehri Bayburt’un tarihi dokusunu, doğal güzelliklerini ve eşsiz lezzetlerini tanıtmak amacıyla Türk Halk Müziği sanatçısı Turgay Başyayla ve ekibini misafir etti. TRT1 ekranlarında yayınlanan "Turgay Başyayla ile Lezzetli Tavsiye" programıyla kentin eşsiz lezzetlerinden coğrafi işaretli yöresel yemekleri Bayburt Belediyesi’nin ev sahipliğinde tanıtılmaya çalışıldı. Bayburt Belediyesi Aile Yaşam Merkezi personelinin büyük bir özveriyle hazırladıkları ve anlattıkları; Yalancı Dolma, Lor Dolması, Karapancar, Ekşi Lahana, Süt Böreği, Su Böreği, Bayburt Ketesi, Tatlı Çorba, Bayburt Helvası ve Bayburt Kurabiyesi başta olmak üzere şehrin coğrafi işaretli yöresel yemeklerinin tanıtımı ve kentten güzel görüntüler, TRT1 ekranlarında yayınlanacak.

ARTVİN’E ÇOCUK BAKIMEVİ

Artvin Belediyesi, çocukların güvenli ve nitelikli bir ortamda bakım alabileceği Yeni Mahalle'deki Gündüz Çocuk Bakım Evi’ni hizmete açmaya hazırlanıyor. Artvin Belediye Başkanı Bilgehan Erdem, Gündüz Çocuk Bakım Evi’ni ziyaret ederek mekânın fiziki koşullarını yerinde inceledi. Bakımevinin modern ve tam donanımlı olduğunu belirten Başkan Erdem, çocukların burada hem eğitici hem de eğlenceli aktivitelerle dolu bir zaman geçireceğini ifade etti. Erdem, çocukların güvenliği konusunda en üst düzey önlemlerin alınacağına dikkat çekerek, “Bakımevimiz, çocuklarımız için güvenli bir yuva olacak. Çocuklarımızın sağlıklı, mutlu ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmesi, en temel önceliğimizdir,” dedi. Erdem, bu tür projelerle hem ailelere destek olmayı hem de çocukların geleceği için sevgiyle örülmüş bir bakımevi oluşturmak amacıyla titizlikle çalıştıklarını vurguladı.

Etiketler