A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 25.09.2024

Yayın Tarihi: 25.09.2024 - 09:05
Olaylar ve Yaşananlar | 25.09.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

AMAN REKTÖR BEY DEĞİŞMESİN!

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı aman değişmesin, aman yerinde kalsın, aman dengeler bozulmasın seferberliği içinde olup uğraşanlar galip geldi ama nasıl geldi? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan acaba samimi, gerçekçi ve dürüst bir şekilde bilgilendirildi mi? Sayın Erdoğan imzayı attıktan, kararı aldıktan sonra bize diyecek bir şey yok elbet! Fakat Sayın Rektör hakkında düşüncelerimiz elbette değişmez. Biz şahsi olarak kendisine bir cephe açmadık, karşı durmadık ki. Bizim derdimiz Trabzon’un marka değeri, ülkemizin göz bebeği KTÜ kazansındı. Ama birileri bunun içinde bizim bazı basından meslektaşlarımız da dahil kızım orada çalışıyor, eşim orada, teyzem orada, hasımakraba duygusal bağlar ile sustular, suya sabuna dokunmadılar ama bize de “çok güzel yazıyorsunuz” demeyi ihmal etmediler! Rektör Bey’in görevde kalması noktasında yapılan son bir hamle bizi şaşırttı. İddialara göre, eski bakan Faruk Özak, AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Şen ve Kamu Denetçiliği Kurumu Başkanı Şeref Malkoç Rektör Hamdullah Beyin ikinci dönem devamı noktasında bir hayli çaba harcamışlar, külliyede mesai de yapmışlar, daha neler neler... Kulislerde hepsini bir bir araştırıp siz değerli okurlarımızla paylaşacağız.

ELİ CEBİNDE MÜDÜR!

Trabzon Aydınlıkevler Mahallesi Bener Cordan Ortaokulu’nun dış görünümü değişti ama içerde değişiklik yok. Gelen onca şikayet ve tepkiye rağmen okul iradesi ve yönetim anlayışı aynen devam ediyor. Veliler okul idaresinden özellikle de okul müdürünün hal ve davranışlardan memnun olmadıklarını her defasında gündeme taşıyor, CİMER’e şikayetlerde bulunuyor. Öğrencilere sürekli eli cebinde hitap eden okul müdürünün hem öğrencilerle hem velilerle diyalog kurmada zorluk çekmesi işin tuzu biberi. Aileler okullarla ilgili gelen şikayet ve talepleri Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğünün gündeme alıp almadığını, alıyorsa da ne gibi yaptırımlar yapıldığı noktasında merak ediyorlar! Milli eğitim müdürüne buradan duyurumumuzu yapalım.

KARADENİZ’DE NE ARTIŞ NE DE AZALMA VAR!

TÜİK suç oranlarının en yüksek ve en düşük olduğu illeri sıraladı. Yapılan araştırmalarda illerin nüfusuna oranla işledikleri suç oranları dikkate alındı. Suç oranında artış gösteren illerin başında Aydın, Denizli ve Çorum geliyor. Adıyaman, Şırnak ve Bitlis’te ise suç oranlarında azalma var. Turizmde en hareketli sezonu yaşayan Karadeniz Bölgesi illerinin suç oranlarındaki artışta ve azalışta ilk onlarda olmaması dikkat çekti. Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM) Başkanı Adem Solak, “Bölgesel olarak doğrusu sonuçlar bizi de şaşırttı. Suç oranlarında artış yaşanan illerde çok ciddi sorunlar var, iyi analizler yapılmalı ve risk haritası oluşturulmalı” dedi.

HASAN KURT’A BASKI VAR!

Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin son mahkeme kararı ile birlikte çıkmaza girmesi cemiyette yeni arayışlara neden oldu. Camianın önemli isimleri artık böyle gitmez diyerek yeni ve eskilerin karması ile bir kurul oluşturup yeni bir yönetimle cemiyeti seçime götürmekte kararlı. Tam bu noktada Hasan Kurt’a baskı yapıldığını öğrendik. Hasan Kurt’un camiaya ağabeylik yapmasını isteyenler bu yönde kendisini ikna etme peşindeler. Murat Taşkın, Bülent Deveci ve Faruk Ata’nın şu aşamada Kurt’a destek verdiklerini, böyle bir oluşumun Trabzon Gazeteciler Cemiyetini tekrar eski saygınlığına taşıyacağını inandıkları için de Hasan Kurt’un çevresindeki çemberi büyütmek için var güçleriyle çalıştıkları kulislerde sıkça konuşuluyor. Tabii ki burada herkes eski başkanlardan Ergun Ata’nın bu oluşum karşısında nasıl bir tutum takınacağını merak ediyor. Ata’nın daha düne kadar mevcut başkan Ersen Küçük’ü desteklediği de gözlerden kaçmamalı.

ESKİ VEKİL KÖSEOĞLU KIZINI EVLENDİRİYOR

AK Parti Trabzon eski Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu da kızını evlendirecek. Ayşe ve Mustafa Köseoğlu çiftinin güzel kızları Beyza ile Fatma ve Ömer Doğan çiftinin yakışıklı oğulları Seyfullah 6 Ekim’de Trabzon’da dünya evine girecek. Çiftin düğün törenleri Cephanelik Restaurant’ta gerçekleşecek. Genç çiftimize şimdiden mutluluklar diliyoruz. İki aileye de hayırlı olsun diyoruz.

O İLLERE TRABZON DA DAHİL!

2023 yılında icraya intikal eden dosya sayısı da raporla birlikte ortaya çıktı. Buna göre 2023 yılında 500 binden fazla dosya icraya gönderildi. 2014 yılında 1280 olan toplam icra memuru sayısı 2023 yılı sonu itibarıyla 1146'ya gerilemiş. Sayıştay denetçileri, illere bakıldığında Trabzon dahil 13 ilde icra memuru başına düşen dosya sayısını da açıkladı. Buna göre icra memuru başına düşen dosya sayısı 5 binden fazla. Sayıştay raporunda, "50 ilde icra memuru başına düşen ortalama dosya sayısının 2 bin ile 5 bin dosya arasında olduğu görülmüştür" ifadeleri yer aldı. Whatsapp ihbar hattı: 0552 310 02 61 / gazetekaraden

Etiketler