A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 26.09.2024

Yayın Tarihi: 26.09.2024 - 09:01
Olaylar ve Yaşananlar | 26.09.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

TÜRK DİL BAYRAMI KUTLU OLSUN

Türk Dil Bayramı kamu çalışanları sorumluluğuyla kutlandı. Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru, Türkçenin önemine değinirken, dilin bütünlüğüne dikkat çekti. Kuru; “Ülkemizin Türkçe ile bilgi toplumuna ilerleyeceği görülmektedir. Eğitimdeki dil birliği Türk dünyası coğrafyasının gücünün oluşması olacaktır. TÜRKAV, insan ve milletin bir bütün olduğunu ve dilin birleştiriciliğinin tartışılmazlığını milletin varlığında, anayasal sistem içinde ifade etmektedir. Dilin birleştiriciliğinden tartışılmazlığının milletin varlığında anayasal sistem içinde olduğunu ifade etmektedir. TÜRKAV da bütün mensupları ile bu anlayış içinde oluşturulmuştur” dedi. O

VEKİLLER ARASINDA TRABZONLU DA VAR!

Türkiye’nin, “Tek adam rejimi” olarak adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişinin ardından etkisi giderek azalan TBMM, 42’si AK Parti ve MHP’li 48 milletvekili için sadece gelir kapısı oldu. Yurttaşın yararına düzenlemelerin büyük bölümü AK Parti ve ittifak ortağı MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedilirken onlarca milletvekili TBMM Genel Kurulu’nda yemin dışında bir faaliyet göstermedi. TBMM’nin 28’inci döneminin birinci yasama yılı, 2 Haziran 2023 tarihinde başladı. Seçimlerin ardından Meclis’e girmeye hak kazanan milletvekilleri, yemin ederek yasama faaliyetlerine katılmak için listeye ismini yazdırdı. 16 Ağustos 2024 itibarıyla iki yasama yılını geride bırakan Meclis, 1 Ekim 2024 tarihinde açılmak üzere tatile girdi. Milletvekili yemini dışında TBMM Genel Kurul kürsüsüne adımını atmayan vekiller arasında AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Şen de var.

BAŞKAN ADAYLARI SAHAYA İNİYOR!

AK Parti’de kongre süreci başladı. İl ve ilçe kongreleri öncesi başkan adayları da sahaya çıkıyor. Gözlerin üzerinde olduğu koltuk ise AK Parti Trabzon İl Başkanlığı. Mevcut başkan Dr. Sezgin Mumcu ile yola devam edilmeyeceği noktasında büyük eğilim var. AK Parti Trabzon İl Başkanlığı için şu aşamada en etkin ve öne çıkan iki isim AK Parti Trabzon eski Milletvekili Av.Salih Cora ve Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi gözüküyor. Cora ve Çebi il başkanlığı için hazırlar ve ekiplerini kuruyorlar. Salih Cora, Selahattin Çebi ile birlikte Haydar Revi, Hasan Dilekoğlu, Av. İbrahim Keskin ve Ayşe Sula Köseoğlu’nun da adları geçmekte. AK Parti'nin önde gelen bazı isimleri atamadan daha ziyade kongre olmasından yanalar...

AK PARTİ’NİN İŞİ ZOR!

AREA Araştırma’nın “Türkiye Siyasi Gündem Araştırması-Eylül 2024” başlıklı son anket sonuçlarını paylaştı. 16- 18 Eylül arasında 26 ilde 2 bin 44 kişi ile gerçekleştirilen araştırmada, katılımcılara “Bugün milletvekili seçimi olsa kime oy verirdiniz?” sorusu yöneltildi. Araştırmada, kararsızlar dağıtılmadan önce durum şu şekilde: “CHP 25.8, AKP 20.9, MHP 7.6, DEM 7.3, İYİ Parti 4, Zafer Partisi 3.2, Yeniden Refah Partisi 3, TİP 2.1, Diğer 0.9, Kararsız 25.2.” “Bugün milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz” sorusuna “Kararsızım/ Hiçbiri” yanıtını veren yüzde 25. 2’lik katılımcının 2023 seçimlerinde hangi partiye oy verdiği de ölçüldü: "AKP 5.2, MHP 1, CHP 1.6, İYİ Parti 3.3, Yeşil Sol Parti (DEM) 0.4, Diğer 0.5 ve oy vermeyen 13.3..." Kararsızlar dağıtıldıktan sonraki sonuçlar da şöyle: CHP 34.5, AKP 28, MHP 10.2, DEM 9.8, İYİ Parti 5.3, Zafer Partisi 4.3, YRP 4.0, TİP 2.8, Diğer 1.2. İki parti arasındaki fark yüzde 6.5.

ELEKTRİK FİYATLARI ARTACAK MI?

Ekonomik krizin açtığı deliği yurttaşın cebinden onarmaya çalışan iktidar, şimdi de elektrik fiyatlarını artırmaya hazırlanıyor. Elektrikte yeni düzenleme ile faturalar katlanacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın gündeme getirdiği düzenleme ile elektrik faturalarında fiyatlandırma değişecek. Bakan Bayraktar’ın “Çok tüketen maliyetine katlanacak” diyerek anlattığı düzenleme ile faturalarda tüketime dayalı tarifeler uygulanacak. Bayraktar, yeni düzenlemenin ocak ayında hayata geçeceğini duyururken yeni düzenlemenin önümüzdeki yıl elektrik faturalarına dev zamlar olarak yansıması bekleniyor. Bakanın bu açıklamasına tepki gösteren CHP Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez, “Anlaşılan yine faturalar cep yakacak. Kış geliyor, vatandaşa doğalgaz açma, elektrik yakma ısınma mesajı veriyor hükümet. Vatandaş nasıl olsa her şeyin bedelini, zahmetini çeksin. AK Parti hükümeti hiç kendi yandaşları bedel ödesin istemiyor, hep gariban, hep fakir, hep yoksulun sırtına binmeyi marifet sayıyor. Ama onların da şarjı tükendi, ampullerin sönmesine az kaldı” dedi.

Etiketler