A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 27.09.2024

Yayın Tarihi: 27.09.2024 - 08:58
Olaylar ve Yaşananlar | 27.09.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

AKDENİZ’DEN SİTEM!

AK Parti Trabzon Kurucu İl Başkanı Ali Rıza Akdeniz’in mütevazı bir yaşamı var. Akdeniz, oğlu ile birlikte muhasebecilikte işine gücüne tutunmuş durumda. Uzun zamandır aktif siyasetin içinde değil. Bilgi ve birikiminden ne yazık ki AK Parti yeterince faydalanamıyor. Her ne kadar ismi “ağabey” konumunda zikredilmiş olsa da gerçek manada birçok partili gibi Ali Rıza Akdeniz de şu sıralar hesaba katılmıyor. Akdeniz her şeyin farkında, gidişattan da asla memnun değil. Parti içinde yaşanan huzursuzluğa ve birtakım etik değerlerin kaybolmasına sitem eden Akdeniz kongrelerin de çözüm değil yeni sorunlar üreteceğini çünkü herkesin şahsi ikbal peşinde koştuğunu dile getirdi. AK Parti Trabzon’da geçmişini şöyle iyi taramalı, kimler geldi kimler geçti, şu an kimler sahada, kimler dava mücadelesi veriyor, kimler “Ben yoksam partinden bana ne” diyor. Zamanında AK Parti sayesinde kendini sağlama alanların Trabzon’da parti işleri kimsenin umurunda değil!

NEDEN TRABZON’DA DÜŞÜŞ VAR?

Trabzon’un Ağustos ayı ziyaretçi trafiği dikkat çekti. Trabzon’u geçtiğimiz ay toplamda 92 bin 686 kişi ziyaret etti. Bu ziyaretçilerin 89 bin 383’ü Trabzon Havalimanını kullandı. Ağustos ayında Trabzon’a gelen ziyaretçi sayısında düşüş olduğu görüldü. Temmuz ayında Trabzon’a toplam 131 bin 365 ziyaretçi gelmişti. Temmuz ayında kente gelen ziyaretçilerin 129 bin 304’ü Trabzon Havalimanını kullanmıştı. Bölge illerinde en fazla sınır trafiği Artvin’de oldu. Ağustos ayında Artvin üzerinden toplamda 179 bin 939 ziyaretçi ülkeye giriş yaptı. Bölgeye gelen ziyaretçilerin 951’i Ordu’- dan, 272’si Giresun’dan ve 31’i Rize’den ülkeye giriş yaptı.

ÜNİVERSİTELERDE LİYAKAT KALKTI

‘Her kente bir üniversite’ politikası çöktü. Sayıştay raporlarına göre üniversitelerde liyakat ortadan kalktı, sınavsız atama alışkanlık haline geldi. Araziler vakıf, dernek ve şirketlere peşkeş çekildi. Gelirler de vakıflara aktı. Üniversitelerin nasıl yönetildiği, yapılan usulsüzlükler Sayıştay’ın raporlarına yansıdı. Bu usulsüzlükler içinde üniversite binalarının vakıf ve derneklere peşkeş çekilmesi, sınavsız atamalar, fazladan açılan rektör yardımcılığı kadroları öne çıkan veriler oldu.

BU PAZAR SEÇİM OLSA!

Yöneylem’in 13-16 Eylül tarihlerinde 81 il, 26 bölge ve 2 bin 100 kişiyle yaptığı eylül ayı araştırması ekonomiden yargıya, siyasetten dış politikaya kadar kitlelerin iktidarla mesafesinin iyice açıldığını gösterdi. “Bu pazar seçim olsa” birinci sıradaki CHP ile ikinci sıradaki AK Parti arasındaki fark yüzde 4,5 olarak ölçüldü. Ankete katılanların yüzde 12,2’si kararsız olduklarını, yüzde 7,3’ü de oy kullanmayacaklarını söyledi. Kararsızlar ve oy kullanmayacaklar dağıtılmadan önce seçmenlerin yüzde 27,9’u CHP’ye, yüzde 24,3’ü AKP’ye oy vereceklerini kaydetti. Kararsızlar ve oy kullanmayacaklar dağıtıldığında ise birinci parti olan CHP ile ikinci sıradaki AKP arasındaki fark yüzde 4,5 olarak ölçüldü. Halk, krizin yükünü ağır vergilerle halkın sırtına yükleyen Mehmet Şimşek programına karşı çıkarken ülkeyi her alanda felakete sürükleyen iktidara güvenmediğini ortaya koydu.

ARDANUÇ’TA FESTİVAL VAR

27-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Artvin Ardanuç Kültür ve Sanat Festivali, yerel sanatçıların yanı sıra ulusal çapta tanınmış isimleri de ağırlayarak, bölgenin kültürel yaşamına dinamizm katmayı amaçlıyor. Festival boyunca düzenlenecek çeşitli etkinlikler, katılımcılara keyifli ve unutulmaz anlar yaşatmayı hedefliyor. Herkesin bu coşkulu etkinlikte yer alması bekleniyor. 28 Eylül Cumartesi günü ise sabah saat 10.00’da Karakucak Güreşleri ile festivale devam edilecek. Ardından, saat 14.00’te boğa güreşleri yapılacak, bu etkinlik yerel halkın ilgisini çekecek.

ÇAYKUR'DA ÖDEME GÜNÜ NETLEŞTİ

ÇAYKUR, 2024 yılı Ağustos ayı içerisinde gerçekleştirdiği yaş çay alımlarına ilişkin ödemeleri düzenli bir şekilde yapmaya devam ediyor. ÇAYKUR'un yaş çay üreticilerinden ağustos ayında satın alınan çayların bedellerini 30 Eylül 2024 Pazartesi günü üreticilerin banka hesaplarına aktaracağı, üreticilerin ise bu ödemeleri 1 Ekim 2024 Salı gününden itibaren çekebilecekleri öğrenildi. Öte yandan ÇAYKUR'un 3. sürgün alımlarının sorunsuz devam ettiği belirtildi.

Etiketler