SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 01.04.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 01.04.2020

01 Nisan 2020 Çarşamba - 11:04




Olaylar ve Yaşananlar | 01.04.2020





BAKAN TURHAN’IN BİLETİNİ KİM KESTİ

Gazeteci Yazar Serpil Yılmaz dün Sözcü Gazetesi’ndeki köşesinde Cahit Turhan’ın görevden alınması ile ilgili olarak, “Ulaştırma Bakanı Turhan’ın biletini yolcusu kesti!” başlıklı yazısında ilginç konulara değinmiş. Yılmaz Turhan’ın görevden alınması ile ilgili kaleme aldığı yazısında şu iddiada bulunmuş, “Ulaştırma Bakanlığı'nda köklü izler bırakan son Başbakan Binali Yıldırım'ın kadrosu ile çekişmenin ortaya çıkmasıydı. Turhan'ı Karayolları Genel Müdürlüğü'ne 2005-2009 dönemi Bayındırlık ve İskan Bakanı, hemşerisi Faruk Nafız Özak getirmişti. Turhan'ın görevdeki son gününde şöyle bir olay yaşandı: Özak'ın bir dostu, beraberindeki 3 kişiyle kiraladığı özel bir uçakla, Bakü'den Atatürk Havalimanı'na uçmak istiyor. Mesai saatleri dışında uçuş izinlerini Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yerine, Flight Information Center (FIC) veriyor. FIC'den alınan izinle uçak havalanıyor. Tekerlek yere değmeden Türkiye, koronavirus salgını nedeniyle havayolunu yurtdışı uçuşlara kapatıyor. Yolcu mahremiyetine saygı gösterip isimlerini yazmıyorum. Devlet Hava Meydanları olaya müdahil oluyorve özel uçaktaki ünlü yolcuyu karantinaya alıyor. Turhan, niye görevden alındı sorusuna, yenisi de eklenebilir; “Bu uçağın havalanmasına izin verildiğinde yasak ilan edilmiş miydi?” Devlet şeffaflığı öğrenene kadar; hep kuşku, hep kuşku!”

RİZE’DE SERBEST KIYAFET UYGULAMASI




Rize’de koronavirüs (Covid-19) salgınının etkisini azaltılmak için her alanda tedbirler alınmaya devam ediliyor. Koronavirüs bulaşma riskini azaltmak için Rize Valiliği’nin serbest kıyafet uygulamasına gidileceği öğrenildi. Bu kapsamda kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan tüm personelin temizlenebilmesi daha kolay olan pratik mevsim şartlarına uygun (tişört, kazak, mont, keten pantolon) şekilde serbest kıyafetler ile görevlerini icra etmelerine izin verilecek.

YILDIZ: TOPLUM SAĞLIĞI ÖNEMLİ




Artvin Şehir İçi Dolmuşçuları Kooperatif Başkanı Remzi Yıldız, koronavirüsten dolayı dolmuşlarda aldıkları tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Devletin almış aldığı kurallara dolmuşçu esnafının uyduğunu söyleyen Yıldız, “Koruma talimatı çıktıktan sonra araçlarımızda % 50 yani 7 yolcu uygulaması var. Bununla birlikte şehit yakını, gazi ve gazi yakınları ile engelliler de ücretsiz taşınıyor. Dolmuş esnafı zor durumda. Ancak kamu görevi yapıyoruz. Toplum sağlığı hepimiz için önemli. Bir an önce ölümcül virüs belasından kurtulup Artvin’e daha iyi hizmet vermek için çaba içeresindeyiz” dedi.

TORUL’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Gümüşhane Torul ilçe Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir, sosyal medya hesabından ayınladığı açıklama ile Torul Belediyesine ait olan iş yerlerinde kiracı olan ve alınan tedbirler kapsamında iş yerlerini kapatmak zorunda kalan kiracı esnaftan bu süreç içerisinde kira bedeli alınmayacağını açıkladı. Başkan Özdemir, “İlçemiz genelinde alınan tedbirler gereği iş yerleri kapalı olan esnaflarımızdan tahakkuk edilen su ücretleri söz konusu tedbirler kalkana kadar ertelenecek ve gecikme faizi uygulanmayacaktır” İfadelerine yer verdi. Başkan Özdemir, bu kampanya sloganını ise “Esnafımız mutluysa, Torul’umuz umutludur” dedi.




EKİM’DEN ESNAFA DESTEK

Trabzon Akçaabat İlçe Belediyesi kiracısı olan esnafa destek geldi. Belediye iş yeri kapalı kalan esnaftan kira almayacak. Ayrıca işi azalan esnafın ise kirasını erteleyecek. Konuyla ilgili Akçaabat Belediyesi sosyal medya hesabından başkan Osman Nuri Ekim imzasıyla yapılan açıklamada; “Belediyemizin kiracısı olan ve İçişleri Bakanlığımızın genelgesi ile koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan esnafımızdan kapalı olduğu süre boyunca kira talep edilmeyecektir. Genelge kapsamında olmayan fakat süreç boyunca işleri kötü giden kiracımız olan esnaflarımızın Mart -Nisan - Mayıs aylarına ait kiraları ertelenecektir. Bu işlemler için kiracımız olan esnaf vatandaşlarımızın Belediyemize müracaat etmeleri gerekmektedir. Vatandaşlarımızın dışarıya çıkmalarını önlemek amacıyla başvuruların online yapılabilmesi için çalışma başlattık. Akçaabat Belediyemizin resmî internet sitesini takip edebilirsiniz” denildi.




VAKFIKEBİR’İN GÖNÜLLÜLERİ

Trabzon Vakfıkebir ilçe Halk Eğitimi Merkezi Usta Öğreticileri ve kursiyerleri gönüllü olarak İhtiyaç duyulan maske üretimine başladılar. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün işbirliği ile yapılan maskelerin malzemeleri, dezenfekte edilen atölyede gönüllü Usta Öğretici ve kadın kursiyerlerin elinden 5 aşamadan geçerek maskeye dönüştürülüyor. Gönüllü olarak maske üretimine başladığını ifade eden Kurum Müdürü Cemile Kahyaoğlu, tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) korunmak amacıyla kurumumuzda Giyim Üretim Teknolojisi alanında gönüllü usta öğretici ve kursiyerlerle beraber maske üretimine başladıklarını, İhtiyaç doğrultusunda maske üretimine destek vermek için hazır olduklarını belirtti.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap