SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 02.07.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 02.07.2020

02 Temmuz 2020 Perşembe - 10:58




Olaylar ve Yaşananlar | 02.07.2020





KONUK ERMİŞ

Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet Liderlik Okulu tarafından düzenlenen Burak Hoca İle Siyaset Okulu Karadeniz Programına, Trabzon Liman İşletmeleri Genel Müdürü Muzaffer Ermiş konuk olacak. Bugün saat 10:00’da @burakkuntay instagram hesabı üzerinden gerçekleşecek yayın, ilgililere duyurulur.

VATANDAŞIN İSYANI




Gazetemizi arayan bir okurumuz, Meydan Parkı’ndaki işletmelerin birinde limonatanın 8 TL olmasına isyan etti. Okurumuz 70 yaşında ve şunu söyledi: “Eğer bir limonata 8 TL ise ve bu ülkenin gençleri işsizlikle mücadele ederken bu parasızlıkla hangisi gelip bir bardak limonata içsin. Bir bardak limonatanın 8 TL olduğu yerde gençler tabii sahilde kayalıklara gider ya da mahalle aralarında saçma sapan işlerle uğraşır. Fiyatlar cep yakmayan türden olursa herkes mutlu olur” dedi. Okurumuz kısmen haklı. İşletmeci açısından da bakmak gerekir, birincisi serbest piyasa koşulları, ikincisi orijinal limonatanın maliyeti yüksek, limon fiyatlarından da anlaşılacağı üzere, üçüncüsü kira bedelini sattığı üründen çıkarıyor gibi gibi birçok neden sıralanabilir; limonatanın 8 TL olması için. Her iki tarafa da iş düşüyor, işletmecinin sorumluluğu fiyat yazan listeyi müşteri istemeden vermek zorunda, müşterinin sorumluluğu ise işletmeci sorumluluğunu yerine getirip fiyat yazan listeyi vermemişse lütfen isteyiniz.

PARA CEZASI VERİN




Deniz sezonu malum. Herkes çoluk çocuk deniz kenarında. Biz Trabzon’un plajları yok ediliyor diye çırpınıyoruz fakat gelin görün ki bir taraftan da insanın ‘müstahak’ diyesi geliyor. Niye mi? Sahiller çöplükten geçilmiyor. Karpuz kabuğundan tutun, çöp poşetlerine varıncaya kadar her şey sahillerde. Kumsalda pikniğini yapan çöpünü orada bırakıp gidiyor. Senin çöplüğe çevirdiğin sahili tabii ki gelip yol yaparlar, dolgu yaparlar. Sen sahip çıkarsan, güzel temiz kullanırsan o zaman belki cesaret edemezler. Sahillerde, plajlarda nasıl cankurtaran varsa; çokça istihdam edilen 3-5 kişi yan yana mahalleleri dolaşan bekçilerimizden yine sahillere, plajlara görevlendirme yapılabilir. Doğayı kirletene para cezası yazılabilir. Tabi bu durum sadece sahiller için geçerli değil, yaylalarımızda da çevre katliamı var. Eğer vatandaşa olmayan parasıyla yaptırım uygulanırsa bu katliamın önüne geçilebilir diye düşünüyoruz.

MHP’DE KONGRE HEYECANI

MHP Genel Merkez’i kurultay takvimini belirledi. 14 Mart 2021’de gerçekleştirilmesi planlanan 13’üncü Olağan Büyük Kurultay için hummalı çalışmalar başlarken, MHP Ortahisar ilçe Başkan adaylığını aylar öncesinden duyuran Orhan Bal, belirlenen takvimin ardından açılama yaparak kurultay da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yanında olacaklarını söyledi. Öte yandan MHP’de İl ve ilçe kongrelerinin de önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.




KONAK TARTIŞMASI BİTMİYOR

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde Kuluhan ve Oflu aileleri arasında yaşanan konak krizinde, taraflardan Güngör Oflu’-nun açıklamalarına sayfamızda yer verip, ‘Nerede bu adalet’ serzenişini siz değerli okuyucularımıza aktarmıştık. Bu kez, Kuluhan ailesi konuyla ilgili açıklama yaptı. Kuluhan ailesinin yaptığı açıklamayı özetle sizlere aktarıyoruz: “Güngör Oflu’nun evimizde hiçbir hakkı yoktur. Kendisi evine giremeyen Yüce Kuluhan’a tehditte bulunulmuştur. Sonuç olarak Yüce Kuluhan evine girememiş, eşiyle birlikte mağdur olmuştur. Buna istinaden avukatımız bu mağduriyetin giderilmesi adına sayın mahkemeden ihtiyati tedbir kararı ile evin tahliyesini talep edilmiş, söz konusu talep mahkemece kabul görmüştür. Güngör Oflu, haksız yere işgal ettiği evimizden polis eşliğiyle çıkarılmıştır. Güngör Oflu’nun yalanları ve manipülasyonları artık akıl almaz boyutlara ulaşmıştır. Bundan sonraki süreçte evimizi gözümüz gibi korumaya devam edeceğiz...”




RTEÜ’DE FAKÜLTELER BİRLEŞTİ

Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı enstitü, fakülte ve yüksekokul kurulması, kapatılması, birleştirilmesi ile adlarının değiştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'nin sayısında yayımlandı. Buna göre, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olan Mühendislik Fakültesi ile Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi adı altında birleştirildi. Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinin adı Ziraat Fakültesi olarak değiştirildi.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap