SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 04.07.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 04.07.2020

04 Temmuz 2020 Cumartesi - 10:54




Olaylar ve Yaşananlar | 04.07.2020





BABA ONUR AK PARTİ’DE OĞLU DEVA’DA

Trabzon’un Ortahisar İlçe Belediye Meclisi Üyesi Nusret Onur’un oğlu Gökhan Onur DEVA Partisi Trabzon Kurucu İl Başkanı oldu. Kuruluş belgesini Genel Başkan Ali Babacan’ın elinden alan Gökhan Onur ile birlikte, Beytullah Kudu, Kubilay Çiçek ve Murat Balcı’da kurucu heyette yer aldı. Gökhan Onur’un DEVA Partisi Trabzon İl Başkanı olmasının ardından kulislerde, “Babası AK Parti’de oğlu DEVA’da. Hangisine millet inanacak. İkiside bulundukları partilerin düşüncelerini dile getirecekler, halk bu tablo karşısında hangisi doğruyu konuşuyor diye sormayacak mı? Ya da baba Onur milletvekili adayı oldu mu oğlu ona oy verecek mi?, Oğul Onur milletvekili adayı oldumu babası ona oy verecek mi?” sorularının cevabı kulislerde merakla bekleniyor.

TARİHİ KONAK HİZMETE HAZIR

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bulunan tarihi Timuciler Konağı yeni bir hizmet anlayışı ile gerekli hijyen tedbirleri alınarak hizmete açıldı. Konakta görev yapacak personel eğitimden geçirildi. Zorlu Grand Otel Genel Müdürü Serkan Serdar ve Mercure Otel Genel Müdürü Tuncay Beyaz’ın katılımları ile gerçekleştirilen eğitimlerde konak personeline sektörle ilgili genel bilgilendirmeler yapıldı. Katkılarından dolayı eğitimcilere plaketlerini takdim eden Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Personelimizin bilgilerini güncellemelerinin yanı sıra motivasyonları için önem arz eden bu çalışma için eğitimcilerimize teşekkür ederiz. Ortamahalle Akçaabat’ımızın gözde bir destinasyonu Timurciler konağı da Ortamahalle’nin gözde işletmelerinden bir tanesidir” dedi.

TONYA MYO’DA 4 PROGRAM

Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. İlyas Ün, Tonya MYO ile ilgili yaptıkları faaliyetler hakkında açıklamada bulunarak Tonya MYO’nun 4 ayrı programda öğrenci alımlarını sürdürdüğünü söyledi. Ün, Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu’nu kazanan bir öğrenci, 2 yıllık bir eğitimin sonunda akademik ve sosyal yönü kuvvetli, alanında tam donanımlı ve ayrıca mesleğinin gerektirdiği tüm becerileri kazanmış olarak mezun olur dedi.

ŞENLİKOĞLU FARKI

Şehrin farklı mahallelerindeki ziyaretlerinde esnaflara hayırlı işler dileğinde bulunan ve bir kahveye uğrayan Giresun belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, çay içip sohbet ederek vatandaşların öneri ve taleplerini yerinde dinledi. Esnafların isteklerini not alan Başkan Şenlikoğlu Giresun’u daha güzel, daha yaşanabilir bir kent haline birlikte getireceklerini belirterek: “Ekonomimizin can damarı olan esnaflarlarımızla istişareye devem edeceğiz. Giresunumuza en iyi konuma getirme çalışması ve çabası içerisindeyiz. Bize düşen görev neyse onu yerine getirmeye hazırız. Yeter ki esnafımızın işi iyi olsun halkımızın yüzü gülsün” dedi.

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

Giresun Otel ve Kahveciler Odası Başkanı Ercan Ayhan, kahveci esnafının artık dayanacak gücünün kalmadığını belirterek, kahvehanelerin boş açılıp bomboş kapandığını ifade etti. Ayhan, kahvehane sektöründe bıçak kemiğe dayandı diyerek şu açıklamayı yaptı, “Diğer sektörlerde bulaşmayan covid-19 kahvehanelerde oyun oynatılınca mı?” bulaşacak diye soran Ayhan, “Ya bir an önce kahvehanelerde oyun oynatılmasına izin verilsin, yada kahveci esnafı afet kapsamına alınsın” diye seslendi. Ayhan, 3 ay kapalı kaldıktan sonra bir aydır kısmi açık olan kahveci esnafının içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıya dikkat çekti.

OKULLAR 31 AĞUSTOS’TA AÇILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 2020-2021 eğitim öğretim yılına dair 81 ile gönderdiği genelgeye göre, okullar 31 Ağustos 2020'de açılacak, 18 Haziran 2021'de kapanacak. Birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım 2020'de, yarıyıl tatili 25 Ocak-5 Şubat 2021'de, ikinci dönem ara tatili 12-16 Nisan 2021'de yapılacak

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap