SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 04.09.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 04.09.2020

04 Eylül 2020 Cuma - 10:00




Olaylar ve Yaşananlar | 04.09.2020





BİNALİ YILDIRIM RİZE’DE

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yürürlüğe girmesiyle "son başbakan" olarak tarihe geçen eski başbakanlardan ve AK Parti Eski Genel Başkanı Binali Yıldırım, Rize Ardeşenli Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı Prof. Dr. Metin Yerebakan’ın misafiri olarak ailesiyle birlikte gezi ve tatil amaçlı Rize’ye geldi. Yıldırım, Rize ziyareti kapsamında Ardeşen Belediyesine ziyarette bulunarak Belediye Başkanı Avni Kahya ile bir araya geldi. Belediye Başkanı Kahya, Cumhuriyet tarihinin son başbakanı Binali Yıldırım’ı misafir etmekten onur duyduklarını kaydederek, proje ve yatırımlar konusunda istişarelerde bulunduklarını söyledi.

BAL REKTÖR DANIŞMANI OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 16 üniversiteye yapılan rektör ataması ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Araklı Ali Cevat Özyurt Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Hasan Çebi Bal’ı rektör başdanışmanı olarak atadı. Dr. Öğretim Üyesi Bal, rektör danışmanlığının yanı sıra meslek yüksekokulu müdürlüğü görevini de sürdürecek. Bal, Rize Meslek Yüksekokulunda 1997-2002 yılları arasında görev almıştı.

HAYIRSEVER İŞ İNSANINDAN EĞİTİME DESTEK

Ordu’da Fatsa Sanayi Sitesi Kooperatifine ait bir binada, 5 derslikte eğitim ve öğretim faaliyetini sürdüren ve yeterli fiziksel eğitim imkanı bulunmayan Fatsa Mesleki Eğitim Merkezi’ne, hayırsever iş insanı Ejder Yılmaz tarafından 16 derslikli yeni bir okul binası kazandırılacak. Mevcut okulun bulunduğu sanayi alanının yanında tahsis edilen 6 dönümlük bir alan üzerine inşa edilecek Fatsa Mesleki Eğitim Merkezi Okulu binasının yapımı için protokol imza töreni yapıldı. Valilik makamında gerçekleştirilen törende, Vali Tuncay Sonel ile Ejder Yılmaz’ın temsilcisi Gülsün Hasanoğlu Atagün ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu arasında imzalandı. Yeni inşa edilecek okulla 800 öğrenciye eğitim verilmesi hedefleniyor.

DÜĞÜNLERE KISITLAMA GELDİ

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine “Kovid-19 Tedbirleri” konulu ek genelge gönderdi. Genelgeyle, 14 ilde sokak-köy düğünü, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinliklere uygulanan kısıtlama, bugünden itibaren ülke genelinde hayata geçirilecek. Düğünler nikah merasimi şeklinde yapılabilecek, düğün ve nikahlar en fazla 1 saatte tamamlanacak. 4 Eylül 2020’den itibaren ülke genelinde köy düğünü, sünnet, kına gecesi ve nişan etkinlikleri kısıtlandı.

BAYBURT’TA EĞİTİM 12 EKİM’DE BAŞLIYOR

Bayburt Üniversitesi’nde 2020-2021 eğitim-öğretim yılı 12 Ekim Pazartesi günü başlayacak. Yapılan açıklamada üniversitede, ortak zorunlu, seçmeli ile Bilim Teknolojileri ve Dijital Okur Yazarlık derslerinin uzaktan eğitim yöntemiyle verilmesine, bu derslerin sınavlarının çevrim içi sınav, ödev, proje ve sunum şeklinde yapılmasına karar verildiği kaydedildi. Güz yarıyılına ait eğitim şekillerini ilgili akademik birim kurullarının belirleyeceğinin ifade edildiği açıklamada, “Akademik birimlerin okutulacak derslerle ilgili gerekli bilgilendirmeyi kendi web sayfalarında ilan etmesine, YÖK Başkanlığının, 'Küresel Salgında Yeni Normalleşme Süreci' dikkate alınarak engelli öğrencilerin eğitim sürecinin yapılandırılmasına karar verilmiştir" denildi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap