SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 05.09.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 05.09.2020

05 Eylül 2020 Cumartesi - 09:07




Olaylar ve Yaşananlar | 05.09.2020





BÖLGEDE DEMİR YOLU TARTIŞMASI

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı’nın İyidere Lojistik Merkezi’ne hızlı trenin geleceğini açıklaması kamuoyunun gündemine oturdu. Avcı’nın güzergah olarak Erzurum Aşkale-Rize arasını açıklaması tartışmaları da beraberinde getirirken Trabzon-Erzincan demir yolu hattının değiştirileceği öne sürüldü. Bu iddialar, Trabzon ve Gümüşhane illerinde tepkiyle karşılandı. Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü’nün 27 Şubat 2020 tarih ve 405744 sayılı yazısıyla demir yolunun Erzurum-Rize hattına kaydırıldığı iddia edilirken, Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğünün sessiz ve derinden yürüttüğü çalışmayla Erzurum (Aşkale)-Rize (İyidere) demiryolu projesini vizyona soktuğu, bunun için güzergah üzerinde bulunan belediyelere çalışma talimatı verdiği öne sürüldü.

FINDIK İHRACATÇILARI TEDİRGİN

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Başkanı İlyas Edip Sevinç, 1 Eylül 2019 tarihinde başlayan ve 31 Ağustos 2020’de sona eren ihracat sezonunda 343 bin 561 ton iç fındık ihraç edilerek, miktar bazında Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaşılarak yeni bir rekor kırıldığını açıkladı. Bu ihracat karşılığında ülkeye 2 milyar 312 milyon 45 bin 738 dolar döviz girdisi sağlandığını belirten Sevinç, koronavirüs salgını ve global ölçekte beklenen daralma nedeniyle ihracatçıların tedirgin olduğunu söyledi. Sevinç, “Fındık ihracatçıları olarak rekor üstüne rekor kırmanın mutluluğunu yaşarken, önümüzdeki dönemde kuvvetle muhtemel Covid-19 ikinci dalgası nedeniyle global ölçekte beklenen daralmanın, içinde bulunduğumuz sezonda talep krizi olarak karşımıza çıkması ihtimalinden de bir o kadar tedirginlik duyduğumuzu ifade etmek isterim. Zira talepte yaşanabilecek bir azalma hem üreticilerimiz hem de ihracatçılarımız aleyhine sonuçlar doğurabilecek nitelikteki gelişmelerdir” dedi.

MHP’Lİ KASAP’TAN KONGRE AÇIKLAMASI

Milliyetçi Hareket Partisi'nde kongre süreci merkez ilçe kongreleri ile başlıyor. MHP Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap, sürece yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Kasap, “Malumunuz üzere partimiz Türkiye genelinde ilçe kongrelerine başlamış bulunmaktadır. Genel merkezimizin talimatları gereği seçimleri tek liste ve tek aday olarak yapacağız. MHP Genel Merkezinin verdiği yetki ile mevcut başkanlarımızla seçime gitme kararı aldık. İlk kongremize 19 Eylül tarihinde Merkez İlçe kongresi ile başlayıp, 20 Eylül tarihinde Demirözü, 26 Eylül tarihinde Aydıntepe ilçe kongrelerimizi yapacağız. Kongre süreci birlik ve beraberliğimizin daha da sağlam temellere oturması için büyük bir fırsat olacaktır” dedi.

MİMARLAR ODASI BAŞKANI ERİŞ UYARDI

Ordu Mimarlar Odası Başkanı Hava Güner Eriş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Giresun’daki dere kenarlarında bulunan kum ve taş ocakları kapatılacak” talimatını değerlendirdi. Benzer uygulamanın Ordu’da da hayata geçirilmesinden yana olduklarını ifade eden Eriş, “Maden ocakları eko sistemin değişmesine neden oluyor. Bu nedenle biz maden ocaklarını hatalı buluyoruz. Elbette ki madenlerimiz çıkarılsın ama doğaya zarar vermeden bu işin üstesinden gelelim. Eko sisteme zarar vermeden bir çalışma yapılmalıdır. Eğer bu yapılmazsa, Karadeniz Bölgesi’nde her yıl bu seller artarak katlanacaktır” dedi.

RİZE VE GİRESUN’DA ACELE KAMULAŞTIRMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararlara göre, 22 Ağustos'ta meydana gelen sel ve heyelan nedeniyle afete maruz kalan Giresun'un Doğankent ve Dereli ilçelerinde ihtiyaç duyulan konutların yapımı amacıyla bazı taşınmazlar Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından acele kamulaştırılacak. Rize'nin merkez ilçeye bağlı Muradiye beldesi sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazların da "Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi" kapsamında TOKİ tarafından acele kamulaştırılması gerçekleştirilecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap