SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 06.09.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 06.09.2020

06 Eylül 2020 Pazar - 09:00




Olaylar ve Yaşananlar | 06.09.2020





VALİ TAŞBİLEK DENETİMDE

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek il genelinde yeni tip koronavirüs denetimi gerçekleştirerek esnaf ve vatandaşlara uyarılarda bulundu. Herkesin kendini pozitif vaka olarak sayarak tedbirlerini ona göre geliştirmesini isteyen, ona göre kendini korurken toplumu da korumasını isteyen Vali Taşbilek, “Toplumumuzun birliğiyle, beraberliğiyle, dikkatiyle, düzeniyle bu hastalığından üzerinden geleceğiz. Bunun olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi noktasında hepimize görev düşüyor. Hepimiz tedbirlere titizlikle uymak zorundayız. Sağlık Bakanlığımızın ve bilim kurulunun önerilerine uyulduğu taktirde inşallah bunun olumsuz etkilerini en aza indireceğiz” dedi.

AKÇAABAT’TA ÖRNEK ÇALIŞMA

Trabzon’un Akçaabat İlçesinde yer altı çöp konteynerleri montajları devam ediyor. Daha temiz bir Akçaabat hedefiyle çalışmaların devam ettiğini söyleyen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim “İlçemizin her yönüyle gelişmesini ve değişmesini istiyoruz, Akçaabat’ın temizliği konusunda da aktif bir şekilde çalışıyoruz. Kapakları otomatik sistemle kapanan, ayakla açılan pedal sistemine sahip yer altı çöp konteynerleri ile vatandaşlar konteynere el değmeden daha hijyenik şekilde çöplerini atabilme imkanı buluyor.  Ayrıca bu çalışma ile koku, çöp suyu sızıntısı ve görüntü kirliliğinin önüne geçmiş oluyoruz. Akçaabat’ımızın daha çağdaş bir çehreye kavuşması adına başlatmış olduğumuz bu çalışmamıza ihtiyaç duyulan noktalarda devam edeceğiz. İlçemizin hak ettiği çalışmalara sahip olması adına durmadan çalışmaktayız. Her anlamda bütün birimlerimiz sahada yer almaktadır. Daha temiz bir Akçaabat düşüncesiyle de personelimiz fedakârca çalışmaktadır” dedi.

ADIGÜZEL’DEN MAĞDURİYET ÇAĞRISI

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, bu yılki öğretmen tayinleri ile ilgili mağduriyetleri dile getirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Adıgüzel, “Uzunca bir süredir öğretmenlerin tayin talepleri ile ilgili ciddi haksızlıklar ve mağduriyetler var. Mazeret tayinleri ile ilgili olarak eş durumu sağlık sorunu engellilik, can güvenliği ve bunun gibi konularda tayin taleplerinin yeterince karşılanmadığı yönünde öğretmenlerimizden yoğun şikâyet geliyor. Aile birliği anayasal bir haktır, sağlık da anayasal bir haktır. Milli Eğitim Bakanlığı bu öğretmenlerimizin de birer anne ve baba olduğunu bunların da birer anne ve babası olduğunu, evlat olduklarını unutmamalıdır. Milli Eğitim Bakanı ile bu konu ile ilgili talepte bulunduk. Olumlu cevap bekliyoruz çözümleri birlikte ve topyekun ele almamız gerekmektedir” dedi.

RİZE’DE GÖREV DEĞİŞİMİ

Yaklaşık 3 yıldır Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunan Yaşar Koçak, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yerleştirme Hizmetleri Daire Başkanlığına atandı. Koçak’ın yerine Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişi Giresunlu eğitimci Engin Emen atandı. Koçak, 2018 yılında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Rize İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz’ın yerine göreve getirilmişti.

EKŞİ EMEKLİ OLDU

Kocaeli Vali Yardımcılığı görevinde bulunan Rizeli hemşehrimiz Osman Ekşi sürpriz bir kararla emekliye ayrıldı. 61 yaşında aktif devlet memurluğuna son noktayı koyan İkizdereli Ekşi en verimli döneminde yaş haddi sınırına 4 yıl daha olmasına rağmen kendi isteği ile emekliye ayrıldı. Görev yaptığı illerde sevilen ve sayılan Ekşi’ye emeklilik hayatında sağlıklı yıllar diliyoruz. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap