SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 07.06.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 07.06.2020

07 Haziran 2020 Pazar - 10:48




Olaylar ve Yaşananlar | 07.06.2020





KAYMAKAM YILMAZ: VEBALİ BENİMDİR

Son kararname ile Trabzon’un Çarşıbaşı Kaymakamlığına atanan Burak Yılmaz açıklamalarda bulundu. Çarşıbaşı'daki vatandaşlara ve mesai arkadaşlarına seslenen Kaymakam Yılmaz, “Hizmetlerimizi yürütürken; kahraman şehitlerimizin emanetleri, gazilerimiz, çocuklarımız, yaşlılarımız bizim önceliğimiz olacaktır. Elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince hep yanlarında olacağımızın bilinmesini isterim. Beraber görev yapacağımız bütün arkadaşlarımızın da buna uygun davranacaklarından asla şüphem yoktur. Bu ilçede, aç ve açıkta kalan, evsiz-barksız, çaresiz, hasta, ilacını alamayan, velhasıl bizlerin yardımına muhtaç her kim varsa ve bizler bunlardan habersiz ve gamsız bir şekilde günümüzü geçiriyor isek, bunun vebali ve günahı, herkesten önce benimdir” dedi.

GİRESUN’DA FABRİKA TEPKİSİ

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin çikolata fabrikası kurma projesine FİSKOBİRLİK’ten destek geldi. FKB Başkanı Lütfi Bayraktar, “Fındıkla ilgili hangi belediye bir şey yapmak isterse biz bütün gücümüzle katkı sağlarız” dedi. Ancak Giresun’daki vatandaşlar, bu duruma tepki gösterdi. Birçok vatandaş, “Giresun’da bu fabrika neden yapılmıyor? Burada bu fabrikayı yapsak hem ilimiz hem de bölgemize katkı vermiş olmaz mı? İlimizde ve bölgemizde binlerce gencimiz işsiz. Bu fabrikanın buraya kazandırılmasıyla birlikte birçok kişiye ekmek kapısı açılacaktır. Bu yüzden bu fabrikanın Giresun’da yapılmasını istiyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

BAŞKAN GÜLER ESNAFI DİNLEDİ

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Sırrıpaşa Caddesi'nde yapılan çalışmalar dolayısıyla teşekkür ziyaretine gelen Düz Mahalle Muhtarı Hakan Cemal Aydın, Şarkiye Mahalle Muhtarı Emre Yayla ve Sırrıpaşa Caddesi'ndeki esnafları ağırladı.  Yapılan çalışma ve esnafların taleplerinin değerlendirildiği toplantıda Başkanı Güler, “Yapılan çalışmalar sonucunda nitelikli zaman geçirmek isteyen herkes mutlaka bu caddeye uğrayacak. Böylelikle hem şehrimiz hem de esnafımız kazanacak” dedi.

YILDIZ GÖREVİNE BAŞLIYOR

Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik’in Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne atanmasının ardından boşalan İl Spor Müdürlüğü görevine 2017-2019 yılları arasında Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü olarak görev yapan Gürhan Yıldız, vekaleten atanmıştı. Yıldız, yarın Rize’deki yeni görevine başlayacak. Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Çelik’in Şubat ayı içerisinde Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak atanmasının ardından bu görevi Cafer Küçükmustafa vekaleten yürütüyordu.

KATI ATIK ENERJİ ÜRETECEK

Giresun İli Katı Sıvı Atık ve İçme Suları Birliği Başkanlığı, katı atık bertaraf tesisinde enerji üretim tesisi kurulması ve işletilmesi işini ihale edecek. Konuya ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Giresun'un Görele ilçesinde 100 dönümlük enerji üretim tesisi kurulması ve 15 yıl süreyle işletilmesi için açılacak ihale kapalı teklif usulü ile yapılacak. İhale bedeli 19 milyon 527 bin 720 lira olarak belirlendi. İhale, 16 Haziran'da saat 14.00'te Giresun Valiliği toplantı salonunda yapılacak.

FARABİ SAĞLIK PERSONELİ ALACAK

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Farabi Hastanesi için 82 sözleşmeli sağlık personelini alacağını açıkladı. İlan detaylarını paylaşan KTÜ, en çok alımı hemşirelik bölümünden yapılacak. Özel bütçe kapsamında alınacak olan sözleşmeli personellerden 2018 KPSS puan türleri ile alıma yapılacağı açıklandı. KTÜ’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Üniversitemiz Farabi Hastanesi Başhekimliği (Özel Bütçe),657 Sayılı Kanunun 4/B maddesi, 06.06.1978 tarihli ve 7/15454 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan esaslar ile ek ve değişikliklerine göre istihdam edilmek üzere, aşağıdaki belirtilen ünvanlarda (*Eczacı hariç), yazılı veya sözlü sınav yapılmaksızın ''Ortaöğretim”2018 KPSS (B) grubu sınavı ile (KPSS P94); Önlisans 2018 KPSS (B) grubu sınavı ile KPSS 93); "Lisans" 2018 KPSS (B) grubu sınavı ile (KPSS P3) puan türü esas alınarak sıralama ile alım yapılacaktır.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap